Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα πράγματα στα πανεπιστήμια πρέπει να αλλάξουν»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

 ΝτόραΜπακογιάννη: Ξεκινάμε όλοι από μία κοινή αφετηρία. Ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και ότι πρέπει να αλλάξουν, βεβαίως, προς τη σωστή κατεύθυνση. Το νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά σημεία. Από την κατάργηση του συγγράμματος, μέχρι πολλές από τις λεπτομέρειες, όπως για τους αιώνιους φοιτητές και άλλα.
Υπάρχουν θέματα όμως που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Και πρέπει να ξεκαθαριστούν με ουσιαστικό διάλογο, μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του υπουργείου και με τη συμβολή των υπολοίπων κομμάτων. Αλλά πρέπει να ξεκαθαριστούν πλήρως και ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει όχι ως διάλογος για το διάλογο, αλλά ως διάλογος με στόχο την επίλυση των ερωτημάτων, τα οποία θέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.

Καλούμαι την κ. Διαμαντοπούλου να προχωρήσει στον ουσιαστικό αυτό διάλογο άμεσα. Με καθαρές και ανοιχτές κουβέντες και όχι με καλυμμένες σκέψεις, οι οποίες κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στο μέλλον. Σήμερα είναι η ώρα να γίνει αυτή η συζήτηση, σήμερα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα, σήμερα πρέπει να συμφωνηθούν, κατά το μέγιστο δυνατό, με τους ενδιαφερόμενους και με τις πολιτικές ηγεσίες.   


Δημοσιογράφος:Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρότασή σας για σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη βία. Πριν από λίγο ο κ. Μιχελάκης και η ΝΔ το αρνήθηκαν. Το σχόλιο σας.

Ντόρα Μπακογιάννη:Λυπάμαι πάρα πολύ για την άρνηση της ΝΔ, ελπίζω ότι δεν οφείλεται στο ότι έκανα την πρόταση αυτή με επιστολή και στον κ. Σαμαρά. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα απαιτείται διακομματική συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας σε ολόκληρη τη χώρα. Και αλίμονο αν στα θέματα προστασίας της δημοκρατίας, των δημοκρατικών θεσμών και των νόμων, τα κόμματα μεταξύ τους δεν μπορούν να συστήσουν μια επιτροπή που να βγάλει ένα πόρισμα το οποίο να είναι κοινό.

Δημοσιογράφος:Μπαρόζο, Τρισέ και Λαγκάρντ έστειλαν σαφές μήνυμα στην Αθήνα ότι προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση αλλά και για να γίνει η άντληση του επόμενου δανείου απαιτείται συναίνεση…

Ντόρα Μπακογιάννη:Κατά τη γνώμη μου είναι ντροπή για τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δεχόμαστε τέτοιου είδους μηνύματα από την Ευρώπη ή από την τρόικα. Θα έπρεπε μόνοι μας να είχαμε συνειδητοποιήσει ότι την ώρα της μέγιστης κρίσης, ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι να ενώσουμε δυνάμεις για να προστατέψουμε επιτέλους τις ελληνίδες και τους έλληνες. Λυπούμαι που έρχονται τα μηνύματα απανωτά και η ελληνική πολιτική ηγεσία κωφεύει.