Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το πρόσωπο της Εβδομάδας : Θύμιος Λυμπερόπουλος

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος για όσους δεν το γνωρίζουν είναι συμπατριώτης μας γεννημένος στο Λουτρό Κορινθίας.
Πηγαίνοντας στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον άρχισε να δουλεύει στο τιμόνι… Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δύο κόρες, η μία εκ των οποίων σπούδασε στη Σκοτία και η άλλη στην Αθήνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν “κέρδισε” την πρώτη άδεια ταξί, ενώ ο έντονος χαρακτήρας και η εμμονή του για την ενασχόληση με τα κοινά ήταν θέμα χρόνου για να τον φέρουν στην ηγεσία του συνδικάτου.
Οι χιλιάδες συνάδελφοί του όχι μόνο τον εκλέγουν ως εκπρόσωπό τους εδώ και χρόνια, αλλά και τον ακολουθούν πιστά στις απεργιακές επάλξεις των ημερών.
Ανερχόμενο στέλεχος της Ν.Δ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ με θέση ευθύνης που φέρει τον τίτλο του αναπληρωτή γραμματέα παραγωγικών τομέων, έχει και δικό του γραφείο στον 2ο όροφο στα κεντρικά του κόμματος στη Λ. Συγγρού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες εκλογές που έγιναν για την εκλογή των 200 μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. την περασμένη άνοιξη, έλαβε 350 σταυρούς, αφήνοντας πίσω προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο συνδικαλιστής Φ. Ταυρής, ο Β. Κικίλιας και στενούς συνεργάτες και φίλους του προέδρου του κόμματος, όπως οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Φαήλος Κρανιδιώτης.
Οι σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά βελτιώθηκαν περισσότερο μετά τη στήριξη που του παρείχε στην κούρσα της διαδοχής. Κάθε άλλο παρά τυχαία, άλλωστε, ήταν και η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ στην προ ημερών συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στο πρόσωπό του όταν αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων: “εδώ είναι κι ο Θύμιος…”.

πληροφορίες : sfedona.gr