Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η ΕΡΤ αρχίζει να εκπέμπει ψηφιακά στην Κορινθία από το Καμάρι .


Στις 30 Ιουλίου η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα αρχίσει να εκπέμπει ψηφιακά τα δύο μπουκέτα της και στην Κορινθία από το κέντρο εκπομπής Καμαρίου Ξυλόκαστρου.

Η μετάδοση θα γίνεται από το δίαυλο 55 (746 MHz) με τα κανάλια ΝΕΤ, ΕΡΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD και τα πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα, «ΝΕΤ 105,8», «Δεύτερο», «Τρίτο», «ΕΡΑ Σπορ» και «Kosmos», ενώ από το δίαυλο 61 θα μεταδίδεται το έτερο μπουκέτο: Βουλή Τηλεόραση, Σινεσπόρ+, Πρίσμα+ και PIKSat.

Η ψηφιακή μετάδοση από το συγκεκριμένο κέντρο θα καλύπτει τον Νομό Κορινθίας και τις παραλιακές περιοχές του Κορινθιακού κόλπου (νότια Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το Αίγιο).

Οσοι επιθυμούν να λαμβάνουν ψηφιακά το σήμα της ΕΡΤ θα πρέπει να διαθέτουν αποκωδικοποιητές mpeg-4 ή να τους έχουν ενσωματωμένους στις τηλεοπτικές συσκευές τους και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουν επανασυντονισμό.

Η αναλογική μετάδοση της ΕΤ1 από το κέντρο εκπομπής Καμαρίου Ξυλόκαστρου θα διακοπεί πλήρως όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενώ της ΝΕΤ θα μεταφερθεί στο δίαυλο 41 (634 MHz) στη θέση της ΕΤ1, με την ΕΤ3 να παραμένει στο δίαυλο 56 (754 MHz).

Οι αναλογικές μεταδόσεις, πάντως, ΝΕΤ και ΕΤ3 από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής θα συνεχιστούν για τρεις μήνες και μετά θα διακοπούν.