Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σε απολογία η Κόρινθος

Η Πειθαρχική επιτροπή της Football League-Football League 2, κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη (13/7) το ΤΑΠ Κόρινθος και τον πρόεδρο του, Σωτήρη Μαυρονάσιο, με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της δυσφήμισης του αθλήματος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη 13-7-2011 και ώρα 12:00,τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:
Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και τον Σ. ΜΑΥΡΝΑΣΙΟ (Πρόεδρος), για τα πειθαρχικά παραπτώματα
α. της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση που φέρεται να διαπράχθηκε από αυτούς στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 και
β. της δυσφημίσεως του ποδοσφαίρου κατ' εξακολούθηση που φέρεται να τελέστηκε στην Κόρινθο και σε άλλους τόπους όπου η τελευταία από αυτούς κατά το χρονικό διάστημα από 21-2-2011 μέχρι λήξεως και διανυθείσης αγωνιστικής περιόδου όπως τα πειθαρχικά παραπτώματα προκύπτουν από την κοινοποιηθείσα με την υπ' αριθμ. 667/2011 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ και την υπ' αριθμ. 39/2011 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ.
Επί παραβάσει των άρθρων 1,2,3,4,5,6, 20 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ».

Στο μεταξύ, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τον προπονητή κ. Γ. Τόγια η Διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον γυμναστή κ. Γ Καρυώτη . ο οποίος θα είναι άμεσος συνεργάτης του κ. Τόγια και παράλληλα θα είναι επικεφαλής και υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006.
Επίσης συστήθηκε επιτροπή μεταγραφών που την αποτελούν ο πρόεδρος κ. Μαυρονάσιος Σ, ο ταμίας κ. Πιέτρης Χ. και οι προπονητές κ. Τόγιας και κ. Καρυώτης. Στο προσεχές συμβούλιο θα ανακοινωθούν τα άτομα που θα πλαισιώνουν το προπονητικό τιμ, σε επίπεδο της καλύτερης λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Τέλος σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Κορίνθου.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου του Ισθμού επιθυμεί να απαρτιστεί η ομάδα από γηγενείς ποδοσφαιριστές.
Άλλωστε κάτι τέτοιο φάνηκε και από την επιλογή του Κορίνθιου Γιώργου Τόγια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Έτσι, στο ίδιο «μοτίβο» αναμένεται να κινηθούν και οι μεταγραφικές επιλογές της Κορίνθου, ανεξαρτήτως από τις τυχόν κυρώσεις που πιθανότατα να υποστεί ο σύλλογος από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, αναφορικά με την εμπλοκή του στο θέμα με τις πλάστες ενημερότητες.