Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τρία παιδιά Ευρω-Βολιώτικα!

Μπορεί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός Βόλου το πρωί να υποβιβάστηκε, στην Ευρώπη όμως αποδεικνύει ότι εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στο Europa League, επικρατώντας 3-0 στο Λουξεμβούργο της Ντιφερντάνζ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας σκορ πρόκρισης. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γκράθια είχαν τις ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος την ουσία, με τους Σκέμπρι (66’), Ακόστα (71’) και Σολάκη (90’) να δίνουν στον Ολυμπιακό Βόλου μια, ακόμη, ιστορική νίκη.
Ντιφερντάνζ: Βέμπερ (63' Χουμ), Ροντρίγκες, Ζιμπενάλερ (71' Μέι), Μπούκβιτς, Γιένις, Λεόνι, Λέμπρεσν, Κετενμάιερ (75' Πέδρο Ριμπέιρο), Μπέτμερ, Καρόν, Φραντσονί.
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ντολεζάι, Τομάς, Ρόκας, Άλβαρες, Νταρμπιόν (73' Κάσιο), Μπρέσκα, Σκέμπρι, Μόνχε, Μαρτίν (84' Σολάκης).
Η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Λουξεμβούργο με 3-0 επί της Ντιφερντάνζ έβγαλε τους οπαδούς του στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι πραγματοποιησαν μηχανοκίνητη πορεία.
Οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι, χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Στα συνθήματά τους, οι Βολιώτες είχαν στο στόχαστρο τον Αλέξη Κούγια, τη Super League και την ΕΠΟ, αλλά και τη Λάρισα.
Στη συνέχεια,περίπου 500 οπαδοί  κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου,  όπου περίμεναν υπομονετικά πάνω από μία ώρα στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.
Στις 04:05 τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/07) έφθασε η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου. Εκεί έτυχαν «θερμής» υποδοχής από Βολιώτες φιλάθλους, οι οποίοι φυσικά αποθέωσαν τους αθλητές.
Οι Βολιώτες δεν στάθηκαν αποκλειστικά στον αγωνιστικό θρίαμβο του Ολυμπιακού, αφού ασχολήθηκαν αρκετά με την πρωτόδικη απόφαση περί υποβιβασμού του συλλόγου στην Football League. Φυσικά απαίτησαν την ανατροπή αυτής μέσω συνθημάτων.
Αμέσως μετά συνόδευσαν το λεωφορείο της ομάδας, το οποίο κατευθύνθηκε προς τον Βόλο