Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο εκλεκτός του Πέτρου Τατούλη ,Γιώργος Μπουλούκος, με βοήθεια της αντιπολίτευσης ,εξελέγη με την 5η , Συμπαραστάτης του πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου




Το έβαλε πείσμα ο Τατούλης και το πέτυχε, έστω και με χείρα βοήθειας από την αντιπολιτευση. Ξεπλήρωσε και το άλλο γραμμάτιο που ακούει στο όνομα Γιώργος Μπουλούκος. Ο Μεσσήνιος Δικηγόρος είναι από σήμερα ο πρώτος Συμπαραστάτης του πολίτη και της Επιχείρησης στην πρώτη αιρετή Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναλαμβάνει την θέση που του είχαν τάξει.
Μετά από τέσσερεις αποτυχημένες συνεδριάσεις και τόσες άκαρπες ψηφοφορίες και , μετά από παρέλευση μηνών ήρθε και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δόθηκε τελικά το ποσοστό που έπρεπε για να εκλεγεί. Αυτό ίσως να αποτελεί και μια προσωπική νίκη του Πέτρου Τατούλη που επέμενε στη υποψηφιότητα Μπουλούκου, μετά μπόλικου πολιτικού παρασκηνίου , όπου κατόρθωσε να επιβάλει τον εκλεκτό του σύμβουλο και συνεργάτη του, κατά την προεκλογική περίοδο ως Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
Το δελτίο τύπου της περιφέρειας αναφέρει
Με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 του συνόλου των παρόντων περιφερειακών συμβούλων εκλέχθηκε στη 14η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ο δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος με ψήφους 35 υπέρ και 12 κατά.
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας ο κος Κονοπισόπουλος, δύο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας οι κ.κ. Ταγαράς και Παναγιωτόπουλος και ένας της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κος Γόντικας

Να υπενθυμίσουμε ότι για την εκλογή του απαιτούντο 34 ψήφοι ενώ η παράταξη της πλειοψηφίας διέθετε μόνο 30 ψήφους επειδή απουσίαζε και ένας σύμβουλός της, έτσι την πρόταση Τατούλη υπερψήφισαν 5 σύμβουλοι της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Απαίτησαν παραίτηση Τατούλη

Στο μεταξύ ενταση  σημειώθηκε  χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν δυο λεωφορεία με κατοίκους από τους Αγίους Θεοδώρους κατέφτασαν στην Τρίπολη με σκοπό να μπλοκάρουν την είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο στον Περιφερειάρχη , φωνάζοντας συνθήματα και απαιτούσαν την παραίτηση του Περιφερειάρχη κυρίως μετά την τοποθέτηση του, πως ανακληση της υπογραφής θα γίνει κατόπιν ανάκλησης της ΜΠΕ απο το Υπουργείο Περιβαλλοντος..
Στο χώρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, βρέθηκαν και κάτοικοι από τη Μεγαλόπολη, οι οποίοι διαμαρτηρήθηκαν για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Οι κάτοικοι από τους Αγίους Θεοδώρους και από τη Μεγαλόπολη απαίτησαν να συζητηθούν τα θέματά τους, κατά προτεραιότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή επικράτησε ένταση και τεταμένη ατμόσφαιρα, το αίτημα τους, έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
Πάντως η ένταση συνεχίστηκε και έξω απο την συνεδρίαση,με τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους του κτιρίου όπου στεγάζονται οι συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ
Ο κ. Τατούλης κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να σταθεί απέναντι στις ασχήμιες εκ μέρους των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και τις βλάβες που προκάλεσαν στο κτίριο το οποίο φιλοξενεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ ολοκλήρου το κόστος των απαιτούμενων εργασιών.