Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Εκλογές η μόνη λύση του πολιτικού δράματος

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός:
  • Συνιστά την τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί στην εξουσία.
  • Αποτυπώνει τον αναγκαστικό συμβιβασμό προσώπων και τάσεων του κυβερνητικού κόμματος, όπως κατέληξε μετά από ιδιαίτερα σκληρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις.
  • Αποτελεί την κορύφωση μιας εικοσάμηνης πρωτοφανούς πολιτικής αποτυχίας.
Η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά, στην κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Το γενικευμένο αδιέξοδο κατέστη και κυβερνητικό αδιέξοδο. Η καθολική κατακραυγή της κοινωνίας απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική, οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και η απειλή της κατάρρευσης έφεραν τον πανικό στην κυβέρνηση.
Η πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, με κύριο σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ναυάγησε με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.
Επικράτησε η μικροκομματική λογική γατζώματος στην εξουσία με κάθε τρόπο, αποκαλύπτοντας ότι οι εκκλήσεις για συναίνεση ήταν κενές περιεχόμενου και στόχο είχαν την παραπλάνηση.
Το αποτέλεσμα είναι:
·         Μια κυβέρνηση αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε άλλους ρόλους.
·         Έναν πρωθυπουργό που ουσιαστικά είναι όμηρος των αναβαθμισμένων δελφίνων του κόμματός του.
·         Η βεβαιότητα ότι οι βασικοί άξονες της πολιτικής και της νέας κυβέρνησης θα παραμείνουν οι ίδιοι.
·         Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή, η κοινωνία δεν παραπλανάται.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και τα οξυμένα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο βίος και αυτής της κυβέρνησης θα είναι βραχύς, καθώς πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι αδυνατεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια αληθινή επανεκκίνηση της οικονομίας και επιπλέον δεν έχει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά και να επαναφέρει την ηρεμία στην κοινωνία. 
Απέναντι σε ένα πανικόβλητο και εξουσιολάγνο ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία απέδειξε όλο αυτό το διάστημα ότι:
·         Αποτελεί δύναμη σταθερότητας και συνέπειας.
·         Η δική της γραμμή για εθνική συνεννόηση έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο καθώς είναι έτοιμη όταν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που είναι προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας να τη στηρίξει.
·         Οι θέσεις που εξέφρασε με επιμονή, σε συνθήκες ενίοτε εξαιρετικά αντίξοες για την διατύπωσή τους, επιβεβαιώνονται από τη ζωή.
o        Είπαμε όχι στο Μνημόνιο διότι θα οδηγούμασταν σε χειρότερο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Και σήμερα το παραδέχονται όλοι ακόμη και οι εμπνευστές του.
o        Σήμερα λέμε ότι δεν επιτρέπεται επανάληψη του λάθους γιατί θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Η Νέα Δημοκρατία:
·         Συνεχίζει να πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, και αυτό το αποδεικνύει τόσο στο εσωτερικό όσο και εκτός συνόρων.
·         Πιστεύει ότι πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή προσώπων αλλά η αλλαγή πολιτικής, και χωρίς αυτή τα αδιέξοδα θα εντείνονται.
·         Υποστηρίζει ότι σε αυτές τις συνθήκες η μόνη λύση του πολιτικού δράματος της χώρας είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Να δώσει ο ίδιος ο λαός την εντολή για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος.
ΓΡΑΜ ΠΟΛ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.