Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«ΟΧΙ στο λουκέτο του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας» / Επιστολή του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ακράτας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Την κάθετη άρνησή του στο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Ακράτας, εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ακράτας. Ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων,  τονίζει  ότι το αστυνομικό τμήμα, με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτει, συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, στην πάταξη του παραεμπορίου, ενώ έδινε και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αν μπει «λουκέτο», ρίχνοντας παράλληλα…τα βέλη του στην πολιτεία, για την φανερή αδιαφορία του κράτους απέναντι στη φύλαξη μεγάλων περιοχών. Στην επιστολή, που απευθύνεται στον κ. Παπουτσή και κοινοποιείται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, στους Βουλευτές Αχαΐας, στο Δήμαρχο Αιγιάλειας, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε., στον Διοικητή του Α.Τ. Ακράτας, στον Αντιδήμαρχο Ακράτας-Αιγείρας, στον Πρόεδρο Τοπ. Κοιν. Ακράτας και στα Μ.Μ.Ε., αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:


«Κύριε Υπουργέ,
Ο Σύλλογός μας τάσσεται κατά του λουκέτου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, το οποίο εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες και συμβάλει αποτελεσματικά στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας αλλά και της αγοράς στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν όσο ήταν δυνατό με τις λιγοστές δυνάμεις που διέθεταν (λόγω της έλλειψης προσωπικού) στην πάταξη του παραεμπορίου, το οποίο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην παραλιακή ζώνη της Ακράτας με εκατοντάδες πλανόδιους αλλοδαπούς που πωλούν παράνομα τα εμπορεύματά τους, κάνοντας το οικονομικό πλήγμα των εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής μας ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης με την παρουσία του Α.Τ Ακράτας οι πολίτες νιώθουν μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας αφού τα τελευταία χρόνια λόγω της λαθρομετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί κατά κόρων η εγκληματικότητα και οι κλοπές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των πολιτών. Με την κατάργηση του Α.Τ. Ακράτας η περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας θα μοιάζει με "ξέφραγο αμπέλι" με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να κλιμακωθούν οι ληστείες και η εγκληματικότητα λόγω έλλειψης αστυνόμευσης αφού το επόμενο αστυνομικό τμήμα απέχει 30χιλ. Επιπλέον αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών και των παραθεριστών της περιοχής μας με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση της τουριστικής κίνησης σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τις εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας. Αυτό που αναμέναμε ήταν η ενίσχυση του Α.Τ. Ακράτας με περισσότερο προσωπικό και όχι η κατάργησή του, πράγμα που δείχνει την φανερή αδιαφορία του κράτους απέναντι στη φύλαξη μεγάλων περιοχών αλλά και πάνω απ’ όλα για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της περιοχής μας ξεπερνά τις 30.000. Πραγματικά, αν καταργηθεί το Α.Τ. Ακράτας αναρωτιόμαστε πρώτον για ποια προστασία του πολίτη μιλάμε και δεύτερον ποιος αστυνομικός της γειτονιάς θα είναι κάθε μέρα δίπλα μας (όπως αναφέρεται στο site της Ελληνικής Αστυνομίας); Ευελπιστούμε στην εξεύρεση λύσης ώστε το Α.Τ. Ακράτας να παραμείνει στην περιοχή μας για να αποφύγουμε τις δραματικές συνέπειες που θα δημιουργηθούν σε αντίθετη περίπτωση και για τις οποίες θα φέρεται απόλυτη ευθύνη».
.aigialeianews.gr