Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μαργαρίτης Τζίμας ...Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, για τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή για τη διασύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με τις Ενώσεις Αποστράτων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Μπεγλίτη ότι, δήθεν, η Νέα δημοκρατία επηρεάζει τις Ενώσεις Αποστράτων της χώρας.
Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν.
Ζουν το δικό τους δράμα μετά τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους και το κύρος τους από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως το ρόλο και το κύρος των αποστράτων της χώρας, αλλά και την τεράστια προσφορά τους στην Πατρίδα μας.
Είναι έξω από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας ο επηρεασμός του ευαίσθητου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους μάχιμους και τους απόστρατους, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που τα δείγματα της πολιτικής του, με τις κρίσεις των αξιωματικών δηλώνουν πως έχει βάλει στόχο την κομματική άλωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε συνδυασμό με το ρεβανσισμό που επιδεικνύει, δεν της δίνουν το δικαίωμα να εξαπολύει αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.
Για τη Νέα Δημοκρατία ο ρόλος των Αποστράτων Αξιωματικών είναι εθνικός»