Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος: Οι Νέοι της Πατρίδας μας έχουν δικαίωμα στην Ελπίδα.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, αρμόδιος σε θέματα εργασίας και μεταναστευτικού, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις περικοπές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όχι μόνον δεν εγγυώνται την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, αλλά επιφυλάσσουν και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις.
Οι Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται: Πως τα ίδια περιοριστικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που υλοποιήθηκαν από το 1ο Μνημόνιο και απέτυχαν μέχρι τώρα να φέρουν αποτελέσματα, θα εφαρμοστούν αυτή τη φορά με επιτυχία;
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη.
Ειδικά οι περικοπές μισθών και συντάξεων κλονίζουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τη ζήτηση, ενισχύουν την ύφεση, απομακρύνουν την ανάπτυξη.
Οι νέοι μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Μνημονιακής Πολιτικής, θα εισάγονται στην αγορά εργασίας με μισθό 591,65 ευρώ, αντί των 739,56 ευρώ (μικτές αποδοχές) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Δηλαδή, κάτω ακόμη από το κατώφλι της φτώχειας.
Και αυτό αποδεικνύεται από επίσημα στοιχεία.
Όριο Κινδύνου Φτώχειας 7.578 ευρώ το χρόνο για ένα άτομο (Eurostat).
Ετήσιο εισόδημα νέου εργαζόμενου με βάση το Μνημόνιο ΙΙ,  6.962 ευρώ.
Οι Νέοι της Πατρίδας μας έχουν δικαίωμα στην Ελπίδα.
Διεκδικούν δουλειά.
Απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Όλα αυτά, τους τα στερεί, για άλλη μια φορά, το Μνημόνιο ΙΙ».