Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το ΟΧΙ των Αγανακτισμένων από το Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο και τις άλλες πλατείες

 
Την Τρίτη και ενώ οι στο Κοινοβούλιο οι Έλληνες θα καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση, στην πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες άλλες πλατείες ελληνικών πόλεων οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν την δική τους ψήφο "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο real-democracy.gr.
«Την Tρίτη 21 Ιουνίου, υπογραμμίζεται στο site των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος, ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την "νέα" του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι "φυλλοροούμε", αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι. Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ". Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά».
Στην πλατεία Συντάγματος όμως το τεράστιο ημερολόγιο μετρά αντίστροφα τις ημέρες έως την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή υποδηλώνοντας ότι εκείνη είναι η κρίσιμη μέρα αναμέτρησης, αφού όπως γράφουν όλες οι σελίδες των Αγανακτισμένων στο Facebook και τα blogs που έχουν δημιουργηθεί «ο στόχος έιναι να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο».
Εν τω μεταξύ την Τρίτη καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η ΑΔΕΔΥ και προφανώς οι οι διαδηλωτές του δημόσιου τομέα θα ενωθούν με τους Αγανακτισμένους σε κοινή διαμαρτυρία.
Το blog των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου καλεί αντιστοίχως «να πλημμυρίσει ο Λευκός Πύργος και όλες οι πλατείες για να «στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι συνεχίζουμε και δε θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ».
Ανάλογα είναι τα μηνύματα για μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις ελληνικές πόλεις.
Στην Καλαμάτα οι Αγανακτισμένοι στήνουν στην πλατεία συμβολικά την δική τους κάλπη και καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν συμβολικά με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Η συμβολική πεζοπορία κατοίκων της Σπάρτης που ξεκίνησαν την Κυριακή από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, συνεχίζεται και όπως υπολογίζεται οι διαδηλωτές - πεζοπόροι θα φτάσουν το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.
"Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας" αναφέρουν στο κάλεσμά τους.
*Η φωτογραφία είναι της Μαρίνας Προβατίδου
Δείτε το αφιέρωμα του eklogika.gr στους Αγανακτισμένους
Πως ξεκίνησε το Κίνημα των Αγανακτισμένων
Τα Link των «Αγανακτισμένων» σε facebook, blogs, σε ποιες πόλεις γίνονται συγκεντρώσεις
&Δείτε στο google maps όλες τις πλατείες συγκεντρώσεων «Αγανακτισμένων»
Αγανακτισμένοι: Livestreaming από Σύνταγμα & Λ. Πύργο
Το μήνυμα των Αγανακτισμένων - Τι λέει η κραυγή τους και σε ποιους απευθύνεται
Το Κίνημα των αγανακτισμένων μέρα προς μέρα
Τι λένε για τους Αγανακτισμένους κόμματα - πολιτικοί αρχηγοί
Έρευνα της Public Issue για τους Αγανακτισμένους
Ενδεκτικά videos από τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων
European Revolution: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη, Posters

http://www.eklogika.gr/news/5176