Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Λεωνίδας Κουρής... με την αναμενόμενη λαίλαπα του υπό κατάρτιση β’ μνημονίου το μόνο που απομένει να μάθει η αυτοδιοίκηση είναι το ύψος των νέων πρόσθετων περικοπών που θα υποστεί από τον άνευ λόγου πανηγυρίζοντα Υπουργό Εσωτερικών.

Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Λεωνίδας Κουρής, με αφορμή την επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών στα πολιτικά κόμματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Η χρήση της δημιουργικής λογιστικής και η προκρούστεια λογική δεν μπορούν να κρύψουν την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση την τελευταία διετία.
            Ακόμη και τα στοιχεία του Υπουργού Εσωτερικών δείχνουν ότι η χρηματοδότηση των παλαιών δομών της Αυτοδιοίκησης το 2010 ήταν μειωμένη κατά 25% σε σχέση με το 2009, κατ’ εφαρμογήν προφανώς του α΄ μνημονίου.
            Στα μέσα του 2011 με ανολοκλήρωτο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των νέων δομών του “Καλλικράτη”, αφού δεν έχουν εκδοθεί 19 Π.Δ. και 34 Υπουργικές αποφάσεις, και με την αναμενόμενη λαίλαπα του υπό κατάρτιση β’ μνημονίου το μόνο που απομένει να μάθει η αυτοδιοίκηση είναι το ύψος των νέων πρόσθετων περικοπών που θα υποστεί από τον άνευ λόγου πανηγυρίζοντα Υπουργό Εσωτερικών.
            Η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τις νεοεκλεγμένες αρχές των Δήμων και των Περιφερειών, αφού μηδενίζει τα έργα τοπικής ανάπτυξης και περιορίζει τις δράσεις κοινωνικής στήριξης των σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών».