Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΤΡΩΝ


Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» και «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΥΣ Α.Ε.» υποδέχτηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δέδες, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011.
          Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος και μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Ν. Νικολάκου και κ. Α.Παπαφωτίου, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Α.Παπαγγελόπουλος,  Ν. Πετρόπουλος, Α.Πισιμίσης και Κ. Λέγγας.
          Σκοπός της συνάντησης μεταξύ των θεσμικών και κατασκευαστικών φορέων ήταν να εξεταστούν σε άμεσο χρόνο και με επιτόπου παρατήρηση τα παράπλευρα έργα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών.
          Ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Δέδες συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ. Α. Παπαγγελόπουλο και Α. Πισιμίση, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και της ΔΕΚΕ, εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών καθώς και το μελετητή του έργου πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στην περιοχή από το Ζευγολατιό έως το Κιάτο, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση των παράπλευρων υποδομών του εθνικού δικτύου.

         Ιδιαίτερα στην περιοχή του Ζευγολατιού, όπου παρέστη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη εκτενής αναφορά στα προβλήματα έργων απορροής των τριών ρεμάτων που βρίσκονται ανάντι της εθνικής οδού και στα οποία οφείλονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Βόχας και κυρίως στην Ευαγγελίστρια. Στη συνέχεια, κατά την επίσκεψη στο Μούλκι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σ. Σταματόπουλο και συγκεντρωμένους κατοίκους, οι οποίοι έθεσαν λεπτομερείς προτάσεις ενισχύοντας τις ήδη κατατεθειμένες λύσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, για τις αναγκαίες διευθετήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και  τις τροποποιήσεις που απαιτούνται στη χάραξη των παράπλευρων δικτύων για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας του έργου.
          Ύστερα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Δέδες αφού χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των πολιτών της περιοχής, δεσμεύτηκε πως παρά την ολιγωρία που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα έτη, η Περιφέρεια θα επιμείνει, προκειμένου να επιτευχθούν δόκιμες λύσεις που θα βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση. Τέλος, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη εντός του Ιουνίου, στην Κορινθία, όπου μεταξύ των άλλων θα εξεταστεί και η επέκταση και διαπλάτυνση του  παράπλευρου δικτύου που όπως χαρακτήρισε στις δηλώσεις του ο κ. Δέδες, αποτελεί έργο πνοής για την Κορινθία που θα αναιρέσει τη σημερινή κυκλοφοριακή ασφυξία της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου–Πατρών και των παράπλευρων οικισμών.



                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ