Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Γίνεται "αμερικανάκι" ο Παναθηναικός

Στο άκουσμα «Galatioto Sports Partners» ίσως και να μην δώσετε μεγάλη έμφαση και προσοχή.
Αν όμως σας έλεγαν ότι πρόκειται για την εταιρεία που ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαπραγμάτευση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός; Ε, τότε σίγουρα αλλάζει το όλο πράγμα…
Ποια είναι όμως αυτή η εταιρεία που θα μεσολαβήσει για να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός επενδυτής για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό; Ιδού λοιπόν:
Το αφεντικό της εταιρείας, Σαλβατόρε ΓκαλατιότοΗ «Galatioto Sports Partners» ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και είχε ως σκοπό τη διαμεσολάβηση για την υπεύθυνη και όσον το δυνατόν κερδοφόρα αγοραπωλησία συλλόγων! Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Σαλβατόρε Γκαλατιότο είναι τεράστιοι σύλλογοι των ΗΠΑ και μάλιστα απ' όλα τα αθλήματα!
 
 
Το αφεντικό της εταιρείας, Σαλβατόρε Γκαλατιότο(φωτο)

Οι Νιου Γιορκ Γιάνκις, οι Νιου Γιορκ Τζάιαντς, οι Σικάγο Καμπς,
οι Νιου Γιορκ Μετς, οι Ουάσινγκτον Ρέντσκινς, οι Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς, οι Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς, ακόμα και οι Φοίνιξ Σάνς!
Ανάμεσα στις ομάδες που χρειάστηκαν τη βοήθεια της «Galatioto Sports Partners» ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και η Ιντερ. Μάλιστα, ο Γκαλατιότο είχε βοηθήσει και τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν να αγοράσει μέρος των μετοχών των Σικάγο Μπουλς. Ο Σαλβατόρε Γκαλατιότο είναι ο πρόεδρος της εταιρείας, αντιπρόεδρος ο Ρας Γκράνικ και διευθυντές οι Μπρεντ Τζόνστον, Μπραντ Κάτσερ και Φιλ Λάντολφι.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η «Galatioto Sports Partners» έχει να επιδείξει τουλάχιστον 70 deal με τεράστιο οικονομικό όφελος και τζίρο, με το ποσό να ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ
Νιου Γιορκ Γιάνκις
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σικάγο Καμπς
Νιου Γιορκ Μετς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Σάρλοτ Μπόμπκατς
Νιου Τζέρσεϊ Ντέβιλς
Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς
Φοίνιξ Σάνς

Όπως αποκάλυψε το «theplayer.gr» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη προκειμένου να διαπραγματευτεί την πώληση των «πρασίνων» μέσω εταιρείας που λειτουργεί ως dealer. Για την ακρίβεια όχι όποιας και όποιας εταιρείας!
Πρόκειται για πραγματικό Κολοσσό όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για αγοραπωλησίες ομάδων, έχοντας να επιδείξει τεράστια deals στο ενεργητικό της! Αφεντικό της εταιρείας είναι ο Σαλβατόρε Γκαλατιότο, ο οποίος συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Άλλωστε είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θέλει να απεμπλακεί από τα διοικητικά της ομάδας.
Ο Γκαλατιότο που έχει αναλάβει μερικά από τα μεγαλύτερα Deals των σπορ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μίλησε στο SentraGoal.gr και από τη μία πλευρά σεβάστηκε το ενδιαφέρον που έδειξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από την άλλη, δεν έδειξε διάθεση να πει μεγάλες κουβέντες.
 "Ναι η αλήθεια είναι ότι μιλήσαμε με τον κ.Γιαννακόπουλο" είπε αρχικά ενώ κατόπιν ερώτησης τόνισε... "Δε βρεθήκαμε, δεν κάναμε ραντεβού επειδή το πρόγραμμά μας δεν το επέτρεπε, ωστόσο είχαμε μία σύντομη συνομιλία στο τηλέφωνο".
Οπως καταλαβαίνετε, οι ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να του απευθύνουμε ήταν πολλές... "Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συνομιλία μας ήταν εμπιστευτική και θα παραμείνει τέτοια... Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο".
Το μέγεθος του Παναθηναϊκού πάντως θα μπορούσε να προκαλέσει ενδιαφέρον στους Αμερικάνους... θα μπορούσε μεν, αλλά δεν είναι και σίγουρο όμως... "Από τη στιγμή που δεν ξέρω τι συμβαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα. Απ'ό,τι κατάλαβα από τη συνομιλία που είχαμε, ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα δεδομένου ότι δεν ξέρω τίποτα για την ευρωπαϊκή αγορά του μπάσκετ".
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λοιπόν, έκανε την κίνησή του. Και μπορεί οι αρχικές πληροφορίες που διέρρευσαν να είχαν έντονο στοιχείο υπερβολής, σε γενικές γραμμές όμως, αποδεικνύεται ότι η διάθεση αποχώρησης της οικογένεια Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό είναι πραγματική. Οχι όμως ελαφρά τη καρδία και παραχωρώντας την ομάδα στον πρώτο τυχόντα.
Πάντως σε επικοινωνία που είχε το SentraGoal με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είπε: «Ρωτήστε τον Δημήτρη» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις που γίνονται.

sentragoal.gr