Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ευρωπαίοι Εθελοντές στην Ευρωστίνη

Στα πλαίσια της προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για νέους στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στις 15/06/2011 πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικές δραστηριότητες όπως καθαριότητα ακτών και κοινόχρηστων χώρων, από Γάλλους, Σουηδούς και Τούρκους εθελοντές και εθελόντριες.

Η Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση με το «Γραφείο πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν την υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο εθνικός φορέας διαχείρισης του προγράμματος είναι η Γ. Γ. Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Εργασίας ενώ με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες παίρνουν ειδική βεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύντομα προβλέπεται η παρουσία εθελοντών σε μόνιμη βάση, υποστηρίζοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες του νέου Δήμου που λειτουργούν στο Δερβένι, όπως ήδη συμβαίνει και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης καλεί όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων” του Δήμου.
Το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 12.00 έως 17.00
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360300, 6934293191.