Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος... διώξεις και οι εκκαθαρίσεις διευθυντικών στελεχών του ΙΚΑ που δεν πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ-καρατομήθηκαν από τους 75 οι 65 διευθυντές

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, αρμόδιος σε θέματα εργασίας και μεταναστευτικού, κ. Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας ζητά επίμονα συναίνεση από την αξιωματική αντιπολίτευση, στον κρατικό μηχανισμό εντείνονται οι διώξεις και οι εκκαθαρίσεις διευθυντικών στελεχών του ΙΚΑ που δεν πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, το Βόλο, τη Λάρισα, την Κρήτη και σε άλλες πόλεις μέσα από κρίσεις νομικά διάτρητες, αδιαφανείς και αναξιοκρατικές.
Παραβιάστηκαν οι νόμοι, καταλύθηκε η στοιχειώδης αξιοκρατία.
Αγνοήθηκαν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα καθώς και χρόνια προϋπηρεσίας.
Αποκλείστηκαν εντελώς από τις κρίσεις, 5.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, που ρητά τους έχει δοθεί με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις η δυνατότητα προαγωγής Ν.3801/2009.
Η ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ έχει καταφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι οι Υγειονομικές Μονάδες του ΙΚΑ βρίσκονται σε πλήρη διάλυση. 
Οι θιγόμενοι υπάλληλοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
Ο Τομέας Εργασίας φέρνει το θέμα στη Βουλή.
Ο Πρωθυπουργός τι θα κάνει άραγε;»

Επίσης ο  κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία του Μαρτίου 2011, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ανεργία στη χώρα μας ξέφυγε από κάθε πρόβλεψη, από κάθε έλεγχο.
Το 16,2% είναι, ιστορικά, το πιο υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Ο εφιάλτης της ανεργίας είναι το πιο σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στην πατρίδα μας σήμερα.
Οι γυναίκες με 19,5% και οι νέοι μας με 42,5% είναι οι πρωταγωνιστές στον εφιάλτη αυτό. Σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.
Η αναπτυξιακή αδράνεια, η ύφεση και τα λουκέτα τροφοδοτούν την ανεργία, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.
Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη και υπόλογη.
Οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα να ακούσει και να δεχθεί τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη.
Να σταματήσει επιτέλους να σκοτώνει την οικονομία, τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς».