Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τα πήρε όλα ο Διαμαντίδης! Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μακάμπι με 78-70 και στέφθηκε για 6η φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Οι «πράσινοι» ήταν σταθεροί στην απόδοση τους και στα δυο παιχνίδια και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.  Στρατηγός ο MVP Διαμαντίδης, καθοριστικοί οι Σάτο και ο Μπατίστ.
Ένας «μεγάλος» Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κι απόψε στο «Παλάου Σαν Ζόρντι» και δε σταμάτησε μπροστά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης. Οι οπαδοί του τραγουδούσαν στις κερκίδες και οι παίκτες του «αρχιτέκτονα των επιτυχιών» Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πανηγύριζαν στο παρκέ την κατάκτηση του έκτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της ομάδας. Νωρίτερα, οι «πράσινοι» νίκησαν με 78-70 τους Ισραηλινούς και πριν ακόμη ο Σάτο με τις δύο εύστοχες βολές του γράψει το τελικό σκορ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και οι έτεροι «πράσινοι» είχαν αρχίσει τις αγκαλιές και να... στήνουν το χορό.
Με τον αρχηγό του να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και να κάνει τα πάντα, να σκοράρει 16 πόντους, να παίζει εκπληκτική άμυνα και να κερδίζει επτά φάουλ και να μοιράζει και εννέα ασίστ, οι Πρωταθλητές Ελλάδος ανέβηκαν ξανά στο θρόνο της Ευρώπης, την ώρα που ο «Μήτσος» είχε δείξει εξ αρχής ότι δε θα άφηνε να του ξεφύγει το τρίτο του ευρωπαϊκό. Δεν ήταν μόνο MVP του τελικού, αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης. Σημαντικότατη ήταν και η συμβολή του Μάικ Μπατίστ (18π.), και των Σάτο (13π.), Νίκολας (14π.), αλλά και του εξαιρετικού Φώτση και των άλλων παιδιών, οι οποίοι έβαλαν όλοι το χεράκι τους για να φτάσει η ομάδα στη μεγάλη στέψη και φυσικά του κορυφαίου Ευρωπαίου τεχνικού Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Μπλούθενταλ 14 (3), Ελιάχου 10, Πνίνι 8, Μπούρστάιν, Έιντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 11 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4.