Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ξύλο στα Εξάρχεια - Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια στη Βουκουρεστίου




Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, άρχισαν επεισόδια. Αρχικά, δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια τα επεισόδια πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις. Ακολούθησαν «οδομαχίες» στην οδό Πανεπιστημίου: Διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και προσαγωγέςΧρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών στην Πανεπιστημίου και στην Βουκουρεστίου, ένταση και στα Εξάρχεια.  Επεισοδια στην Πανεπιστημίου αλλά και στην οδό Βουκουρεστίου. Η αστυνομία κανει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικώνΕπιβάτες που βρίσκονται στην στάση του μετρό στο Σύνταγμα βρέθηκαν εγκλωβισμένοι καθώς έκλεισαν οι πόρτες διαφυγής. Σύμφωνα, με πληροφορίες οι πολίτες που χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη στάση παραμένουν έγκλειστοι.
Αυτή την ώρα επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων.Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων
- Τουλάχιστον 8 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα
- Μια κοπέλα ανάμεσα στους τραυματίες από τις συμπλοκές στην Πανεπιστημίου
- Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια
Κατά τα λοιπά τόσο η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως, όσο και νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ, είχαν μεγάλη συμμετοχή. Στην οδό 3ης Σεπτεβρίου στο ύψος της Ηπείρου που δολοφονήθηκε ο 44χρονος πατέρας 4 παιδιών είχαν στήσει μπλόκο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διαμήνυαν οτι δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Μπροστά από το κτήριο της Βουλής βρέθηκαν λίγο μετά τις 12:00 αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές,  της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμείς σας πληρώνουμε, κάντε κάτι και για εμάς!», οι διαδηλωτές ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής αλλά κυρίως κατά των σκληρών οικονομικών θυσιών που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 6.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ περίπου 3.000 άτομα έλαβαν μέρος στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
ΝΕWSIT