Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΣΠ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠ​ΟΥΛΟΥ

Ο Γραμματέας Πολιτών με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Σταυριανόπουλος, με αφορμή την κινητοποίηση και εξαγγελία της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, για την αναγκαστική αποχή της Χώρας μας, από τις επίσημες Διεθνείς Αθλητικές Διοργανώσεις, που εξασφαλίζουν τις «θέσεις συμμετοχής της Χώρας μας, στους Παραπολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012», λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης από διετίας των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ και των επιχορηγήσεων κάλυψης των δαπανών Παραολυμπιακής προετοιμασίας, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Από μηνών, παρακολουθούμε με έκπληξη, την απαξιωτική συμπεριφορά της Πολιτείας, για τον Ελληνικό Αγωνιστικό – Παραολυμπιακό Αθλητισμό της Χώρας μας, που κορυφώθηκε πλήρως, με την ψηφισθείσα ένταξή του στο Υπουργείο Υγείας.

Ήδη, η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, καταγγέλλει ότι οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι και τα τηλέφωνα κομμένα. Καταγγέλλει την έλλειψη χρηματοδότησης της «Προολυμπιακής Προετοιμασίας» των αθλητών κατά τα έτη 2011-2012 και της συμμετοχής των αθλητών με υψηλές διακρίσεις στις Διεθνείς και Παγκόσμιες Αθλητικές Διοργανώσεις, όπου δια των επιδόσεών τους εξασφαλίζονται οι «θέσεις συμμετοχής της Χώρας μας», στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Κατά συνέπεια, χάριν της εξοικονόμησης πόρων «κατ’ επιταγή του Μνημονίου», οι Παγκοσμιονίκες μας, που επί 4 τουλάχιστον χρόνια μούσκεψαν και μάτωσαν την φανέλα τους, οραματιζόμενοι να τιμήσουν τα εθνικά μας χρώματα και τη σημαία μας, ΔΕΝ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Η απόληξη αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη και ηθικά απαράδεκτη.

Είναι άδικη, γιατί ο Ελληνικός Παραολυμπιακός Αθλητισμός κατά το 2004 στην ΑΘΗΝΑ, κατέκτησε 20 καθαρά μετάλλια και το 2008 στο ΠΕΚΙΝΟ ανέβασε τον πήχη, κατακτώντας 24 μετάλλια. ΜΟΝΟΣ του «κράτησε ψηλά την τιμή και τη αξιοπρέπεια της Ελλάδος», όταν οι άτυχες στιγμές του Ολυμπιακού Αθλητισμού, με τα φαινόμενα ντόπινγκ κτλ, είχαν θαμπώσει την εικόνα της Χώρας μας».