Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χέλμουτ Κολ: Δείξτε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Το μήνυμα του Γερμανού πολιτικού

Ο Χέλμουτ Κολ είναι μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ευρωπαϊκής ιδέας. Υπήρξε καγκελάριος της Γερμανίας για 16 χρόνια, από το 1982-1998, και  συνέδεσε το όνομα του με την επανένωση της Γερμανίας. Οπότε η δήλωση του για στήριξη της Ελλάδας έχει βαρύνουσα σημασία. Σε εκδήλωση βράβευσης του τόνισε τη σημασία η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη προς την Ελλάδα. «Τώρα που έχουν ανάγκη, πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη», δήλωσε.
«Όποιος λέει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πλανάται», είπε ο κ. Κολ σύμφωνα με το Reuters.
Η τοποθέτηση αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του κ. Κολ σε μέλη του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, τα οποία επιχειρηματολογούν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, όσο δύσκολος και αν είναι», η Γερμανία είχε πάντα επιτυχία όταν ήταν παρούσα για τους άλλους, είπε ο κ. Κολ κατά την τελετή βράβευσής του, το βράδυ της Δευτέρας, με το βραβείο «Χένρι Κίσινγκερ» στην Αμερικανική Ακαδημία, στο Βερολίνο.
Το βραβείο απένειμε στον κ. Κολ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Παρούσα ήταν και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε για τη «συνέχεια» της γερμανικής πολιτικής.
NEWS