Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει για το ζήτημα των Σκοπίων ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει  για το ζήτημα των Σκοπίων ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σε επιστολή που έστειλε, στην εφημερίδα δωρεάν διανομής  LIFO, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το να προκαλεί την κοινή γνώμη ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του, που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα, είναι κάτι που δεν εκπλήσσει πλέον κανένα.
Το να αναφέρεται, όμως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε ένα από τα μεγάλα Εθνικά ζητήματα της χώρας, όπως το Σκοπιανό, με τρόπο ανιστόρητο και απαράδεκτο, δημιουργώντας επιζήμιες για τη χώρα εντυπώσεις εντός, αλλά και – κυρίως - εκτός συνόρων, είναι κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια, σε μία άκρως κρίσιμη συγκυρία, που υπογραμμίζεται από την προσφυγή της FYROΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Και ο κ. Παπανδρέου μεν,  μπορεί να αδιαφορεί για το κόστος που έχει για την παράταξή του η δραστηριότητα του κ. Πάγκαλου.
Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τη μεγάλη ζημιά, που γίνεται στη χώρα.
Η παρατεινόμενη σιωπή του κ. Παπανδρέου και η περίεργη ανοχή που επιδεικνύει, ισοδυναμούν πλέον με πλήρη ταύτιση και με πολιτική συνενοχή».