Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ,ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, στα πλαίσια της  ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενόψει της κοινής συνεδρίασης για τον Κορινθιακό Κόλπο, του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας καθώς και όλων των φορέων και οργανώσεων της περιοχής, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Οικολογικού Συλλόγου Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου "ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ", κ. Κελάρη και με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "ΑΛΚΥΩΝ", κ. Παλαμάρη.

          Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των δύο φορέων που έχουν ήδη αναπτύξει πλούσια δράση για την ανάδειξη, την ανάπτυξη και την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό των μέχρι τώρα δράσεων και επεμβάσεων, στη μοναδικότητα του Κορινθιακού Κόλπου παγκοσμίως, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης της γύρω περιοχής, στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη βιώσιμη ανάπτυξή του και στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση και την προστασία των θαλάσσιων περιοχών.

          Μετά το τέλος των συναντήσεων και της υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαχείριση του Κορινθιακού Κόλπου, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την  αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της αναμενόμενης διαβούλευσης και κάλεσε τόσο τον Πρόεδρο του Οικολογικού Συλλόγου Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου, όσο και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου, σε ενεργό συμμετοχή, κοινή δράση και μόνιμη συνεργασία.