Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Νίκη και πάρτι ανόδου στην Πάτρα, μεγάλη νίκη για τον Ηρακλή Ψαχνών, σημαντικές νίκες και για Κόρινθο και Βύζαντα

Ένα ακόμη βήμα προς την Β  Εθνική έκανε σήμερα η Παναχαϊκή, που επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Αγυιά και σε συνδιασμό του "Χ" της Ρόδου και της νίκης των Ψαχνών (3-0 επί του Πλατανιά), "κλείδωσε" την κούπα, αφού ξέφυγε 2, 4 και 5 βαθμούς από τους διώκτες της. Στο αγωνιστικό μέρος, η ανούσια υπεροχή της Παναχαϊκής στο α' ημίχρονο έφερε μια μικρή γκρίνια Η υπεροχή της Παναχαϊκής στο σημερινό παιχνίδι ήταν δεδομένη... οι "κοκκινόμαυροι" παρά το γεγονός ότι πιέστηκαν αρχικά από την πολαπλή αμυντική διάταξη του Απόλλωνα , που από το 62’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγο της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κύργια, από τον Ηπειρώτη διαιτητή Κύρκο, τελικά κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στα δίχτια με τον Ουρτάδο στο 64' που για μια ακόμα φορά έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και στο 84' με τον Δαμιανίδης κλείδωσαν τη νίκη με 2 - 0
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα εις μνήμην της μητέρας του Αλέξη Κούγια, Καλλιόπης, που έφυγε από την ζωή την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής φορούν μαύρα περιβραχιόνια.
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης οξύνθηκαν τα πνεύματα με το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, καθώς, άνθρωποι της Παναχαϊκής και κάποια άτομα χωρίς διακριτικά ομάδας που βρίσκονταν στο ταρτάν, στράφηκαν εναντίον του πάγκου του Απόλλωνα και εναντίον του Μπούμπα, με αποτέλεσμα του όλου επεισοδίου, ήταν για περίπου 5 λεπτά να ανέβουν επικίνδυνα οι τόνοι στον αγωνιστικό χώρο και να χρειαστεί η επέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, που βοήθησε στο να μην γενικευτούν τα επεισόδια.. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προσήχθη ένας νεαρός από τους αστυνομικούς, που πιθανότατα είχε έντονη συμμετοχή. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλα έληξαν ομαλά.
Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας, λίγες ημερες μετά τον θάνατο της μάνας του, στο πρώτο γκολ έκανε τον σταυρό του και κοίταξε προς τον ουρανό.
Στο τέλος της αναμέτρησης 6.000 χιλιάδες και πλέον κόσμου μαζί με παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση, τραγουδούσαν το γνωστό σύνθημα "χρόνια πολλά κοκκινόμαυρη θεά, 120 χρόνια χαραγμένα στην καρδιά...
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: (ΗΛ. Φυντάνης): Χάχαλης, Λαμπρόπουλος, Ιωάννου, Ντίνας, Κοιλιάρας, Φούφουλας (60' Καραγιάννης), Κοκλιώτης, Δαμιανίδης, Ουρτάδο (88' Βλασόπουλος), Ατματζίδης, Κυβελίδης (81' Ακπαρίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: (Ν. Καρούλιας): Κοης, Στρουμπουλός, Κύργιας, Αρχοντούλης (70' Καραδέμητρος), Μπούμπας (83' Σουλελές), Κωνσταντίνου, Βέρμπης, Κατράνης, Βλάχος, Τσιλιγκίρης (73' Λαζανάς), Κρουσταλέλης.
Ο Πλατανιάς πήγε στα Ψαχνά για τον τελικό της ανόδου όμως γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 και απομακρύνθηκε από τις προνομιούχες θέσεις. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπήκαν ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα και η καταστροφή ξεκίνησε από έναν πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ο λόγος για τον Ρεπετσά που με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό ενώ στο 36' ο Βλαχόπουλος διπλασίασε τα τέρματα του Ηρακλή Ψαχνών. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σέγκος στο 71' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Πλέον, η ομάδα του Τίμου Καβακά απομακρύνθηκε αρκετά από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα πλέι - οφ ανόδου για την Football League. Και οι δύο ομάδες τέρμάτισαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν στο 80' ο Κατρανίτσας για την Χανιώτικη ομάδα και στο 89' ο Μάτσος για την 0μάδα της Εύβοιας.
Ηρακλής Ψαχνών: Μιχελής, Αργυρός, Ρεπετσάς, Καλλιμάνης, Ζουλιώτης, Μάτσος, Βαγγέλη, Φαρούκ, Βλαχόπουλος, Ντελέκος, Σέγκος.
Πλατανιάς: Λιούρδης, Κατρανίτσας, Γεωργόπουλος, Τζανής, Τσοντάκης (46' Αθανασιάδης), Πότσι, Πιτσόκος (57' Μαρτσάκης), Κατσικοκέρης, Μουνάφο, Μιρτσέτα, Προβατίδης.
Με σκόρερ τον Φραγκάκη η Κόρινθος πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Με αυτό το τρίποντο Κορίνθιοι προσπέρασαν τον Απόλλωνα Σμύρνης και σκαρφάλωσαν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Χερσονήσου, η οποία έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή, μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Οι Κρητικοί έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Αραβιάκη, ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι Καρνέση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο Β΄ μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την Κόρινθο να πιέζει και να περιορίζει την Χερσόνησο σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 70’ με τον Ντόμα, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Μουντράκη. Τελικά στο 74’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φραγκάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Καρνέσης, Μαντάς (46’ Κουστουλάκης), Φίλης, Παππάς Σ.(54’ Αράπογλου). Σπυρόπουλος , Νικολάου, Ντόμας, Ζάρκος, Παυλίδης,(67’ Τσουλάκος), Καφαντάρης Φραγκάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ: Μουντράκης, Τσιρίκακης (64’Αρειστινίδης), Αραβιάκης, Σπανουδάκης (73’ Βασιλείου), Σωμαράκης, Βλάχος, Μπερκής, Ματθαιάκης, Μυλωνάς, Καλογέρης, Περάκης. (78’ Νυκτάρης).
Ο Βύζας Μεγάρων μετά τη σημερινή άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιγιάλειου και σε συνδυασμό με την ήττα του Πλατανιά στα Ψαχνά και την ισοπαλία της Ρόδου στα Χανιά ονειρεύεται άνοδο μέσω των play off.
Ένα γκολ με σουτ του Μωυσίδη στο 40’, ένα ακόμη με σουτ του Όκουε στο 70’, αλλά και το αυτογκόλ του Γκοτσούλια στο 91’ στην προσπάθειά του να διώξει στο σουτ του Όκουε, έστειλαν την ομάδα των Μεγάρων στην τρίτη θέση και στη διεκδίκηση της ανόδου προς την football league.
Βύζας Μεγάρων (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Ανδρίκος, Σκαφτούρος (75’ Γεωργακόπουλος Ανδρέας), Ευαγγελάτος (86’ Ροβίθης), Ρωμαΐδης, Μωυσίδης (80’ Μπαγδάτογλου), Αρκουμάνης, Γεωργακόπουλος Θανάσης, Στρατάκης, Όκουε, Μανωλιάδης.
Παναιγιάλειος (Στρατής Μαστοκυριάκος): Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Γεωργίου, Λίτσος, Παπαδόπουλος, Γραμματικόπουλος (68’ Στάικος), Διαμαντόπουλος (80’ Μπολούμπασης), Γκοτσούλιας, Χαϊκάλης, Σκαρτσίλας, Βασιλαντωνόπουλος (58’ Αργυρόπουλος).
Στα Χανιά ο τοπικός AOX κρατούσε τη νίκη επί της Ρόδου μέχρι το 95’ με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο τελικό 1-1. Η ομάδα των Χανίων παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο παιχνίδι με τους Ροδίτες και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χάρις στο πρώτο τέρμα του Βασίλη Πλουσή. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός με σουτ στο 58’ έκανε το 1-0 ενώ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Συροκάκης διατήρησε το 0-0 όταν απέκρουσε το πέναλτι του Μαραγκουδάκη. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΑΟΧ θα έπαιρνε μια σημαντική νίκη, στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αλέκος Κακλαμάνος "πάγωσε" το ΕΣ Χανίων ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Πολύτιμο «διπλό» πήρε ο Αίας Σαλαμίνας με 1 - 0 μέσα στον Ασπρόπυργο επί της ομώνυμης ομάδας , μ ε πέναλτι που πέτυχε στο 3’ ο Καραχάλιος.
Τέλος Πανηλειακός και ΠΑΟ Ρουφ δεν αγωνίστηκαν σήμερα και πήραν άκοπα τρίποντα , καθώς οι αντίπαλοί τους βάσει προγράμματος, Κεραυνός Κερατέας και Αγία Παρασκευή έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα

Η 28η Αγωνιστική
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΡΟΔΟΣ                                         1-1
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ         2-0
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ          3-0
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΟΛ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ          1-0
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ             0-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ              3-0
ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                    3-0 α. α.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ   0-3 α. α.

Η Βαθμολογία
( Σε 28 αγώνες)
1. Παναχαϊκή
42-17
55
2. Ηρακλής Ψαχνών
38-21
53
3. Βύζας Μεγάρων
35-19
51
4. Ρόδος
34-21
50
5. Πλατανιάς Χανίων
36-17
49
6. Κόρινθος
35-18
47
7. Απόλλων Σμύρνης
33-25
44
8. Παναιγιάλειος
24-26
40
9. Αίας Σαλαμίνας
30-37
37
10. ΠΑΟ Ρουφ
33-30
36
11. Χανιά
33-37
36
12. Πανηλειακός
21-23
34
13. Ασπρόπυργος
27-31
34
14. Ολυμπιακός Χερσον.
19-29
24
15. Αγία Παρασκευή
13-53
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-58
6