Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Απαράδεκτα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΕ

Image












Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση αρνούμενη να απαντήσει στις ερωτήσεις, που επί τρεις μήνες υποβάλλονται από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τα όσα απαράδεκτα λαμβάνουν χώρα στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων και αφορούν σε προκλητικές ενέργειες και αποφάσεις του διευθυντή κ. Μάτσικα Ηλία.
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου ασκώντας πιέσεις προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα στο ΑΠΕ, επανέρχεται με νέα επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Μάτσικας κόβει αυθαιρέτως επί πλέον 10% από τους μισθούς των εργαζομένων, περικόπτει και το 50% του ημερομισθίου τους, γιατί προχώρησαν σε στάσεις εργασίας, ενώ για πέμπτο μήνα δεν γνωρίζουν πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι την ίδια στιγμή που το εθνικό πρακτορείο είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, ο κ. Μάτσικας προχωρεί σε περισσότερες από 10 προσλήψεις, αναμορφώνοντας και τον εσωτερικό χώρο του γραφείου του με ξύλινες επενδύσεις!
Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών, εάν οι ενέργειες του κ. Μάτσικα έχουν τη συγκατάθεσή του, καθώς και πως είναι δυνατόν να περικόπτει μισθούς εργαζομένων λες και το ΑΠΕ είναι ΔΕΚΟ, από τη στιγμή που έχει ζητηθεί με επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί από τις ΔΕΚΟ. Επίσης, ζητά την κατάσταση με τους νεοπροσλαμβανόμενους και τα κριτήρια
πρόσληψής τους.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως ακολούθως:
«Επί τρεις και πλέον μήνες υποβάλλονται ερωτήσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο για τα τεκταινόμενα στο εθνικό πρακτορείο της χώρας μας.
Στις περισσότερες εκ των ερωτήσεων δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, προφανώς, επειδή αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε να στηρίξετε τις ενέργειες και τις αποφάσεις του διευθυντού του ΑΠΕ κ. Ηλία Μάτσικα.
Τα πράγματα όμως βαίνουν από το κακό στο χειρότερο:
Ο διευθυντής του πρακτορείου κόβει αυθαιρέτως επί πλέον 10% από τους μισθούς των εργαζομένων στο πρακτορείο. Περικόπτει - πρωτοφανής ενέργεια – και το 50% του ημερομισθίου τους γιατί προχώρησαν σε στάσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, για πέμπτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουνπότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τη στιγμή κατά την οποία πρόκειται για εγκεκριμένα κονδύλια. Είναι θέμα δηλαδή συντονισμού με τον οποίο προφανώς
δεν έχει καμία σχέση ο κος Μάτσικας. Την ίδια στιγμή που γίνονται περικοπές και το πρακτορείο είναι έτοιμο να εκραγεί ο κος Μάτσικας προχωρεί σε περισσότερες από δέκα προσλήψεις. Ταυτόχρονα αναμορφώνει τον εσωτερικό χώρο του γραφείου του με ξύλινες επενδύσεις κλπ.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Έχει την συγκατάθεση σας η νέα περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων στο ΑΠΕ κατά 10%. Πως είναι δυνατόν να περικόπτει μισθούς εργαζομένων λες και το ΑΠΕ είναι ΔΕΚΟ την στιγμή κατά την οποία εσείς κύριε Υπουργέ ζητάτε με επιστολή σας στο υπουργείο οικονομικών να εξαιρεθεί το ΑΠΕ- ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ; Πλήρης ασυνεννοησία.
2. Ποιοι και πόσοι προσελήφθησαν στο ΑΠΕ; Με ποια διαδικασία εγκρίθηκαν οιπροσλήψεις και με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν;
3. Έχει την συγκατάθεση σας η πρωτοφανής ενέργεια περικοπής 50% των ημερομισθίων των εργαζομένων στο ΑΠΕ γιατί προχώρησαν σε τρίωρες στάσεις διεκδικώντας τα δικαιώματα τους»;
onned-korinthias.gr