Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Νίκη παραμονής για τον Ατρόμητο - “Ερυθρόλευκη” αγγαρεία στο Περιστέρι

Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν τα πολλα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού και έγιναν η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει τρία γκολ εις βάρος του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή στην κατηγορία.
Το κίνητρο για την παραμονή των γηπεδούχων και οι αρκετές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγυραν από το ξεκινήμα την πλάστιγγα υπέρ του Ατρομήτου. Το σκορ άνοιξε στο 22΄ όταν μετά την σέντρα του Τάτου ο Ποτουρίδης έκανε κεφαλιά πάσα στον Σφακιανάκη, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Μέγερι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει στην μοναδική του απειλή στο πρώτο ημίχρονο όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρόμενταλ ο Μοντεστό με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτανζ στο 34΄.
Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόλις 3 λεπτά καθώς ο Αναστασάκος εκμεταλλεύτηκε τη νέα αμυντική ολιγωρία των Πειραιωτών και από κοντά έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Ατρόμητο να σφραγίζει τη νίκη στο 54΄. Σε φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου τέρματος, αυτή τη φορά ο Ποτουρίδης κάνει κεφαλιά “πάσα” στον Καμαρά ο οποίος από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Με αυτή τη νίκη η ομάδα των δυτικών προαστίων εξασφάλισε την παραμονή της και πλέον συγκεντρώνεται στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Τάτος (85' Μελισσάς), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά (78' Καραγκούνης), Μπρίτο (89' Καραλής).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο (77' Γ. Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης (66' Ριέρα), Χολέμπας, Μοϊσές, Μιραλάς, Τζεμπούρ (46' Φουστέρ).