Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ελεύθερη η πατρινή οδηγός του "Δεν Πληρώνω" Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων μελών της Κίνησης

Ελεύθερη αφέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή πατρινή οδηγός που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ύστερα από την κινητοποίηση του κινήματος "Δεν Πληρώνω" στα διόδια του Ζευγολατιού Κορινθίας την Κυριακή. Ο Εισαγγελέας Κορίνθου άσκησε δίωξη για υπεξαγωγή δημόσιου εγγράφου και διατάραξη δημόσιας ειρήνης.
Η γυναίκα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Πάτρας συνελήφθη χθες και κρατήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της Αχαϊας. Στη σύλληψη της κοπέλας, αντέδρασαν άμεσα οι τοπικές επιτροπές του κινήματος "Δεν Πληρώνω". Δεκάδες μέλη του κινήματος, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Στη συνέχεια, ολιγομελής επιτροπή του "Δεν πληρώνω" και αλληλέγγυων, μαζί με τον δικηγόρο της κοπέλας, συναντήθηκαν με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Από την πλευρά του "Δεν Πληρώνω", επισημαίνεται ότι η νεαρή οδηγός ουδεμία σχέση είχε με τις σχετικές κατηγορίες, καθώς αυτό που έκανε στην Τροχαία Κιάτου, δεν ήταν να υπεξαιρέσει δημόσια έγγραφα, ούτε να προκαλέσει αναταραχή, αλλά υπέβαλλε ένσταση κατά της παράβασης και πήρε πίσω τις πινακίδες του οχήματός της. Τα μέλη του "Δεν Πληρώνω" και οι αλληλέγγυοι, παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το αστυνομικό μέγαρο, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση. Η φοιτήτρια οδηγήθηκε στη συνέχεια, στην Εισαγγελία Κορίνθου, όπου θα της απαγγελθούν οι κατηγορίες και στη συνέχεια θα απολογηθεί στον ανακριτή.
Τα μέλη της Κίνησης χαρακτήρισαν πολιτική τη δίωξη σε βάρος της νεαρής γυναίκας.
Εν τω μεταξύ, δικογραφία σε βάρος ατόμων που ανήκουν στην κίνηση "Δεν Πληρώνω" σχηματίσθηκε από το τμήμα τροχαίας Κορινθίας. Πληροφορίες θέλουν την Κυριακή το βράδυ μέλη της κίνησης να εισβάλουννα αφαιρούν κλήσεις για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί, τις οποίες στη συνεχεία έκαψαν. Ζήτησαν μάλιστα από τον φρουρό του τμήματος τις άδειες κυκλοφορίας, τις πινακίδες και τα διπλώματα που είχαν αφαιρεθεί από οδηγούς που δεν πλήρωσαν διόδια.