Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Νέα κόντρα κυβέρνησης - δικαστών

Μετά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεώργιος Καλαμίδας, αρνείται να προσέλθει για «ακρόαση», στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο κ. Καλαμίδας επικαλείται λόγους εντυπώσεων για να μην παρευρεθεί στην συνεδρίαση, στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών της Επιτροπής για τα προβλήματα στην λειτουργία της Δικαιοσύνης και κυρίως στην ταχύτητα της απονομής της.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρει στην επιστολή του, πως δεν συνάδει με το κύρος του θεσμού, να στέκεται ενώπιον των 13 βουλευτών και να απαντά επί παντός θέματος, αν και δεν αρνείται το δικαίωμα, σε όσους εκ των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου το επιθυμούν, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Επιτροπής.

Ο κ. Παπαϊωάννου, δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση του κ. Καλαμίδα και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επίσημα, κατά το τέλος της αυριανής συνεδρίασης. Υπενθύμισε πάντως, πως οι επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των βουλευτών και παρατήρησε πως η έννοια της «ακρόασης», σε ό,τι αφορά την ηγεσία της Δικαιοσύνης, σε καμία περίπτωση έχει υποτιμητικό χαρακτήρα.

newsit.gr