Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, Αντώνη Σπηλιώτη, το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Παναγιώτη Σαρλά και το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., Β. Μπαλάφα, επισκέφθηκε την περιοχή της Στυμφαλίας, όπου είχε προγραμματισθεί και συνάντηση με μέλη και στελέχη του κόμματος από την περιοχή του Φενεού.
Μέσα από τις συνομιλίες αυτές, καταγράφηκαν και αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Μερικά από τα κεντρικά προβλήματα του τόπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα, το ίδιο σημαντικά, που ενδεχομένως να παρατηρούνται στα χωριά και σε στενότερους οικιστικούς χώρους της περιοχής μας, τα οποία θα αναδειχθούν με τη συνέχιση της διαδικασίας διαλόγου, εξακρίβωσης, ανάδειξης και τελικά προτάσεων επίλυσής τους, είναι τα κάτωθι.

Ολοκλήρωση του Φράγματος «Δόξα»
Απαιτείται η συνέχιση των έργων που αφορούν το αρδευτικό κομμάτι της Αρχικής Μελέτης. Η ολοκλήρωσή του θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τις αρδευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του κάμπου του Φενεού.

Ολοκλήρωση των Αναδασμών.

Υπάρχουν αυτή την στιγμή δύο πολύ σημαντικές εκκρεμότητες. Η ολοκλήρωση του έργου αυτού, είναι ιδιαίτερα μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που αποτελεί και την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Έργα Οδοποιίας
Βελτίωση όλου του οδικού δικτύου (Επαρχιακού και Δημοτικού) που διατρέχει τον τέως Δήμο Φενεού. Στόχος η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση και κυκλοφορία των επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής. Κύριος στόχος προς την κατεύθυνση αυτή είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα Καρτέρι - Λαύκα - Καστανιά - Φενεός.

Αγροτική Οδοποιία
Εμφανίζονται πολλά προβλήματα στις αγροτικές οδούς, οι οποίες εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού το οποίο ασχολείται με αγροτικές εργασίες, και αποτελούν τροχοπέδη στην καθημερινή πρόσβαση του προς την εργασία του, με σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων.Το αγροτικό οδικό δίκτυο χρήζει άμεσης συντήρησης.

Τουριστική Προβολή
Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Τουριστικής Προβολής της περιοχής. Η προβολή αυτή δεν αναλώνεται όπως συνηθίζονταν από τις μέχρι πρότινος δημοτικές αρχές στην έκδοση ενός τουριστικού φυλλαδίου ή οδηγού, αλλά θα αφορά την σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και πακέτου προώθησης και ένταξης της περιοχής με ένα κράμα δράσεων στις τουριστικές αγορές.

Υγεία
Πλήρης Επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Γκούρας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ευρυζωνικές Υπηρεσίες (Wi Fi).
Στο σύνολο της περιοχής του Φενεού, οι υπηρεσίες αυτές ή είναι ανύπαρκτες ή υπολειτουργούν.
Παράλληλα με την συζήτηση για την ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής, έγιναν εύστοχες τοποθετήσεις και κατατέθηκαν σοβαρές προτάσεις από αρκετούς ομιλητές, για την ουσιαστικότερη επανενεργοποίηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις περιοχές και σε όλα τα επίπεδα.
Ένα πραγματικά ευχάριστο συμπέρασμα από την συνάντηση αυτή ήταν το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος μπορεί και αυτοκαθαριζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός, αποβάλλοντας από μέσα του ότι είναι κακό και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη και υγιή λειτουργία του.
Βλέπουμε πως η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας τον τελευταίο χρόνο, είναι σταθερά προσανατολισμένη σε δράσεις που έχουν σαν στόχο να επιτύχουν την πραγματική συμμετοχή όλων των μελών της στο διάλογο, στη διαμόρφωση θέσεων, στη δημιουργία προτάσεων για τις τοπικές κοινωνίες και την χώρα γενικότερα.
Η δημιουργία ενός βήματος συγκροτημένης πολιτικής συνεισφοράς, δεν αποτελεί πια σχέδιο επί χάρτου. Βλέπουμε ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή.
Η αντίστροφη μέτρηση για να πραγματοποιήσουμε μαζί όλα εκείνα για τα οποία συζητούσαμε χρόνια, ώστε να καταστήσουμε τη ΝΟ.Δ.Ε. ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παραγωγής πολιτικής και ανάδειξης στελεχών στο νομό μας έχει αρχίσει..
Η δική μας συμμετοχή με την επαναδραστηριοποίηση των Τοπικών δυνάμεων του Φενεού, θα αποτελέσει μοχλό δημιουργίας, δύναμη παρέμβασης, βήμα ουσιαστικής πολιτικής πρακτικής.
Κλείνοντας την σύντομη καταγραφή των σκέψεων και των συμπερασμάτων μου, θα ήθελα να δηλώσω ότι από την συνάντηση αυτή μας έμεινε κάτι ουσιώδες. Ότι μέσα από τέτοιες δράσεις θα μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξανά ένα ισχυρό εργαλείο για τον λαό.
Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Λαλιώτης Σωτήρης
Μέλος Νέας Δημοκρατίας - Φενεός