Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Θα σας ενημερώσω για το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά. Θα σας το δίνω καθημερινά το πρόγραμμα του Προέδρου, όπως θα διαμορφώνεται.
Απόψε, ο Πρόεδρος θα έχει στις Βρυξέλλες δυο συναντήσεις. Θα δει τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τους προϋπολογισμούς, τον κ. Λεβαντόφσκι και τον Γερμανό ευρωβουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Ρ. Μπέγκε. Ο πρώτος είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημοσιονομικού Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού και το δεύτερος είναι μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά με τους δημοσιονομικούς πόρους για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013.
- Σας είχα δώσει προχθές στοιχεία, για τις αντικρουόμενες δηλώσεις, που είχαν κάνει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης και ο Υπουργός Αναπληρωτής Άμυνας κ. Μπεγλίτης, για το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των ενστόλων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σας θυμίζω ότι κ. ο Ραγκούσης είχε πει στη ΝΕΤ: «Ένας οικονομολόγος ένστολος, ο οποίος εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης, ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο, όπως -για παράδειγμα- στο υπουργείο Οικονομικών».
Δύο ημέρες αργότερα, ο κ. Μπεγλίτης, με επίσημη ανακοίνωσή του, την ημέρα, μάλιστα, της απεργίας, αν θυμάστε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου -όπως έλεγε το δελτίο Τύπου: υποστήριζε ότι το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Μετά την επισήμανσή μας, τόσο ο κ. Μπεγλίτης, όσο ο κ. Ραγκούσης επετέθησαν στη Ν.Δ. και, μάλιστα, και σε εμένα προσωπικά, για δήθεν παραπληροφόρηση, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Στις απαντήσεις τους, ωστόσο, δεν υπήρχε η ουσία. Δεν έλεγαν, δηλαδή, τι από τα δυο ισχύει.
Το Σάββατο, το μπάχαλο συνεχίστηκε. Βγήκε ο υφυπουργός Εσωτερικών ο κ. Ντόλιος, στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και είπε ότι δεν έχει συζητήσει ακόμη με τους συναδέλφους του για το θέμα και δεν υπάρχει ακόμα απόφαση. Στην ουσία, δηλαδή, άδειαζε και τους δυο υπουργούς.
Εμείς θα περιμένουμε να απαντήσουν επί της ουσίας. Αν θέλουν να βρίσουν, ας βρίσουν. Αλλά, αφού βρίσουν, ας δώσουν μια απάντηση. Τι ισχύει τελικά για το θέμα αυτό;
Θέλω, να πω, επίσης, ότι για το ζήτημα αυτό έχει κατατεθεί στη Βουλή ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, από τον αρμόδιο Τομεάρχη τον κ. Τζίμα, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει και σχετική δήλωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει γραφτεί στον Τύπο ότι ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της ανανέωσης του κόμματος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ηλικιακά κριτήρια σε υποψήφιους….

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ναι. Μου είπαν και μένα γι’ αυτές τις ανοησίες. Είναι ανοησίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιες είναι ανοησίες;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ότι έχει βάλει κριτήρια ηλικιακά για τους βουλευτές. Γι’ αυτό το χαρακτηρίζω. Είναι ανοησίες. Και το ξεκαθαρίζω: Είναι ανοησίες. Δυο λέξεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: WikiLeaks παίζει στην «Καθημερινή», ο κ. Σαμαράς αναφέρεται ως φιλοαμερικανός από τα παλιά, από την ερημιά, πιο συντηρητικός από την κα Μπακογιάννη στα εσωκομματικά και στην ιστορία με τον αγωγό South Stream ότι ήταν υπέρ των αμερικανών. Υπάρχει ένα σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κανένα σχόλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε κάποιο σχόλιο για συναντήσεις που έχει κάνει εσχάτως ο κ. Καραμανλής με στελέχη, όπως ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Μεϊμαράκης.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν το γνωρίζω και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ndpress@nd.gr