Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Έχασε εύκολα ο Αστέρας από τον Πανρευρωστινιακό

Ένας “λαβωμένος”, από τις απουσίες βασικών του παικτών, Αστέρας ηττήθηκε εύκολα, με σκορ 4 – 2, από τον γειτονικό Πανευρωστινιακό στην κοινή τους έδρα, το Δερβένι. 
Ο Αστέρας, που συμπλήρωσε την 16άδα του με τρεις παίδες, ξεκίνησε τον αγώνα με τρεις απουσίες (Νιάνγκ, Λαφαζάνος, Μετεβελής), έχασε νωρίς στο 8’ λόγω τραυματισμού τον Ρούτση και αναγκάστηκε να παίξει στο τέλος και με τον 16χρονο Νικολούλια, που έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 3’ και δεν μπόρεσε να μπει στην ψυχολογία του αγώνα. Οι χτυπητές αδυναμίες που εμφάνισε ο Αστέρας στο δεξί άκρο της άμυνας και στο χώρο του κέντρου δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να αντιπαλέψει με τον Πανευρωστινιακό που εμφανίστηκε πιο ψυχωμένος και ιδιαίτερα αγωνιστικός. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον είναι ευνοϊκό για τον Αστέρα, μιας και ο Πανευρωστινιακός ήταν κυρίαρχος στον αγώνα για 80 λεπτά και έχασε την ευκαιρία να πετύχει μια μεγαλειώδη νίκη. Όταν προς το τέλος του αγώνα ο Πανευρωστινιακός κουράστηκε και γύρισε πίσω, ο Αστέρας έχασε δυο-τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες ίσα-ίσα για να σώσει τα προσχήματα.
Μόλις στο 3' ο Μερκούρης γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Ρούτσης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον ερχόμενο Τόλια. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε μετά από λίγο ο Ρούτσης με τον επανεμφανισθέντα μετά από τρεις μήνες Τοτώνη. Ο Πετούμενος, που κτύπησε το πέναλτι, ξεγέλασε τον Ζώη και πέτυχε το 1 – 0. Ακολούθησε ένα πάρτι από τον δαιμόνιο Βλάχο που ταλαιπώρησε αφάνταστα από δεξιά την άμυνα του Αστέρα και έφτασε τρεις φορές σε θέση βολής, αλλά πότε ο Δάνης και πότε ο Ζώης τον σταμάτησαν. Στο 15' όμως, ο Βλάχος ξέφυγε και πάλι και γύρισε την μπάλα στον ερχόμενο Τσέλια που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει δύσκολα αλλά ασταθώς ο Ζώης. Ο Κατούφας που καραδοκούσε πέτυχε το 2 – 0 με νέο σουτ. Ο προπονητής του Αστέρα κ. Καρυώτης άρχισε τις αλλαγές και αναδιέταξε την ομάδα. Έτσι στο 18’ ο Κουτρούλης πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα του Πανευρωστινιακού και ο Τσιπάς που δέχτηκε την πάσα του την έστρωσε στον ερχόμενο  Ψυχογιό που μείωσε σε 2 – 1. Όμως Πανευρωστινιακός εξακολουθούσε να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο, μιας και οι κεντρώοι παίκτες του Αστέρα δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους αντιπάλους τους. Ο Βλάχος έχασε και πάλι δύο εξαιρετικές  ευκαιρίες (23' και 27'), αλλά στο 36' ο Τσέλια ελίχθηκε ανενόχλητος και με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3 – 1. Ο Τόλιας έχασε και αυτός με τη σειρά του ευκαιρία στο 41’.
 Στο β’ μέρος ο Αστέρας παρατάχθηκε με νέο σχήμα στην άμυνα (ο προπονητής του προσπαθούσε να βρει ικανοποιητικό σχήμα, αλλά δεν είχε λύσεις) αλλά ο  Πανευρωστινιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία. Ο Ζώης σταμάτησε τον Βλάχο στο 54' και τον Τσέλια στο 56', αλλά νικήθηκε από τον εξαιρετικό Τσέλια στο 66’ που τον πλάσαρε από κοντά. Ο Δάνης με σουτ από κοντά πέτυχε το 4 – 2 στο 69’ και αυτό φαίνεται ότι επηρέασε τον Πανευρωστινιακό, που φρόντισε περισσότερο την άμυνα του, μιας που και αυτός είχε τις απώλειές του λόγω τραυματισμών του Στ. Καΐτσα και του Τόλια. Στη συνέχεια ο Αστέρας έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Στο 81' κεφαλιά του Δάνη αποκρούστηκε στη γραμμή από αμυντικό με τον τερματοφύλακα Γεραρή να έχει εξουδετερωθεί και στο 85' το σουτ του Γερμάνοφ από πλάγια θέση βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος είχε μια εξαιρετική διαιτησία, όπως και οι βοηθοί του κ.κ. Χρυσάνθου και Μετσόγλου.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Μερκούρης (15' Πεθαίνος), Ψυχογιός, Ρούτσης (8' Τοτώνης), Δάνης, Βορινιώτης, Πετρόπουλος, Πιλιαφάς, Κουτρούλης (86' Νικολούλιας), Τσιπάς, Γερμάνοφ. 
asterasderveniou.gr