Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Βαριές "καμπάνες" γιά Κόρινθο και Ρόδο από ΕΠΟ

Με αφαίρεση βαθμών και κατακύρωση αγώνων υπέρ των αντιπάλων τους κινδυνεύουν η Κόρινθος και η Ρόδος λόγω προσφυγών που τελεσιδίκησαν σε βάρος τους.Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επιδικάσε την ομάδα της Κορίνθου να πληρώσει εντόκως 3.317 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πατσιαβούρα και την ομάδα της Ρόδου να πληρώσει 9.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAR.
Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβεγια τις 2 ομάδες τις εξής αποφάσεις:

Για την Κόρινθο:
Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν την από 29/12/2010, με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 40.519/30-12-2010 Αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑ κατά του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος ΚΟΡΙΝΘΟΣ».

Επιβάλει και Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 140/2010 Απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος του καθ’ ου ΤΑΠ. Ειδικότερα, επιβάλλει και ενεργοποιεί σε βάρος του καθ’ ου ΤΑΠ με την επωνυμία «Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογός ΚΟΡΙΝΘΟΣ»: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης ΠΑΕ από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, ή στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των τριών χιλιάδων τριακοσίων δέκα επτά Ευρώ (3.317,00€) νομιμοτόκως, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της υπ’ αρίθμ. 465/2010 Απόφασης της Α’ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και μέχρι την εξόφλησή του, καθώς και του ποσού των διακοσίων Ευρώ (200,00€) για τη δικαστική του δαπάνη.

Για την Ρόδο:
"Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά καθ’ ολοκληρίαν από 28/12/2010 και με αριθμό πρωτ. 40.481/2010 Αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAR, κατά της καθ’ ης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ».

Υποχρεώνει την καθ’ ης Π.Α.Ε. «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ» να καταβάλει στον αιτούντα ποδοσφαιριστή RICARDO VILLAR το επιδικασθέν με τη με αριθμό 473/2010 Απόφαση της Πρωτοβάθμιας (Α’) Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. συνολικό καθαρό ποσό των εννέα χιλιάδων ΕΥΡΩ (9.000,00€), με το νόμιμο τόκο υπερημερίας επί των επιμέρους αυτού κονδυλίων από την επίδοση της προσφυγής του αυτής στην καθ’ ης Π.Α.Ε. και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως αυτού, καθώς και το ποσό των διακοσίων ΕΥΡΩ (200,00€) για τη δικαστική του δαπάνη, εφ’ άπαξ και εντός δέκα ημερών από την επίδοση της Απόφασης στους διαδίκους από την αρμόδια Γραμματεία του παρόντος Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση δε μη εμπρόθεσμης πληρωμής και εξόφλησης του αιτούντα, κατά τα ανωτέρω, επιβάλλει σε βάρος της καθ’ ης Π.Α.Ε. «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ»: (α) την κατ’ άρθρο 24§7(γ) του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ποινή της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) την κατ’ άρθρο 24§8 του ίδιου Κανονισμού ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του συνολικού καθαρού ποσού των εννέα χιλιάδων ΕΥΡΩ (9.000,00€), με το νόμιμο τόκο υπερημερίας επί των επιμέρους αυτού κονδυλίων από την επίδοση της προσφυγής του και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως αυτού, καθώς και του ποσού των διακοσίων ΕΥΡΩ (200,00€) για τη δικαστική του δαπάνη, συμφώνως με το διατακτικό της υπ’ αρίθμ. 473/2010 τελεσίδικης και εκτελεστής Απόφασης της Πρωτοβάθμιας (Α’) Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο".