Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η Αθηνά Κόρκα για την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων

Για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων η πρ. Βουλευτής κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε:

Έχουν ήδη εξαγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων μονοθέσεων και διθέσιων, εν ονόματι πάντοτε της οικονομίας ή θα έλεγα της μείωσης της σπατάλης του δημοσίου. Με σχέδιο Νόμου, προωθεί η κυβέρνηση του Πασόκ την κατάργηση σχολείων. 
Ο τομέας της γνώσης είναι αυτός στην ουσία, στον οποίο θα κάνει οικονομία η κυβέρνηση μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων; Ποιός μας βεβαιώνει ότι με τα μεγαθήρια σχολεία θα εξοικονομηθούν πόροι;
Θα πρέπει να αναρωτηθούν οι αρμόδιοι ποιες είναι οι επιπτώσεις από την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων.
Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι :
- η πλήρης υποβάθμιση της παιδείας αφ’ ενός και  
-θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά -μαθητές του χωριού, που θα ταλαιπωρούνται με σπατάλη του πολύτιμου χρόνου τους.
-Μαθητές που θα στιβάζονται στα σχολεία των πόλεων με σοβαρές επιπτώσεις στην μάθηση και στην καθημερινότητα τους (σχολεία με υπεράριθμους μαθητές, μεγάλα τμήματα, απογευματινές βάρδιες, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι μαθητές λόγω έλλειψης σχολικών αιθουσών και σχολείων). 
-Θα έχει αντίκτυπο στην κάθε οικογένεια, που θα επιβαρύνεται επιπλέον οικονομικά σ’ αυτή την ήδη δύσκολη περίοδο, που ζημιώνονται τα χαμηλότερα εισοδήματα οικογενειών του χωριού ,αγρότες, κτηνοτρόφοι και οι οποίοι ήδη στενάζουν ,καθώς έχει μειωθεί έντονα το εισόδημά τους. 
-Θα έχει αντίκτυπο στα χωριά μας, τα οποία θα ερημώσουν καθώς η κάθε οικογένεια θα φύγει από το χωριό για να μορφωθεί το παιδί. 
Σωστά διαμαρτύρονται γονείς και σύλλογοι για αυτό που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση του Πασόκ.
Μα που θα φτάσουμε; Στην μεταπολεμική εποχή που οι γονείς μας σαν μαθητές έπρεπε να περπατήσουν 2 ώρες σε αντίξοες συνθήκες για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο από το σπίτι τους;
Φυσικά αποτελεί βασικό αίτημα των συλλόγων γονέων και των φορέων να αναχαιτισθεί η κατάργηση σχολείων , αποτελεί δε απαίτηση το ακριβώς αντίθετο: 
-Nα ενισχυθούν τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του Νομού μας , ώστε να αποτελέσουν το φυτώριο των αυριανών παραγωγικών κατοίκων -πυρήνων του κάθε χωριού, καθότι η λειτουργία των μικρών ευέλικτων σχολείων βοηθά τους μαθητές στην γνώση και στην επιτυχία στις σπουδές.

Στην Τ.Ο. ΝΔ Λουτρακίου
Σε εκδήλωση της Τ. Ο Λουτρακίου- Περαχώρας της ΝΔ η κα Αθηνά Κόρκα στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Μέσα στον δύσκολο, επώδυνο διάστημα που ζούμε είναι σημαντικό, ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα εμείς, που στηρίζουμε την ΝΔ, την παράταξη των εθνικών επιλογών.
Οργή, αγανάκτηση, απογοήτευση αισθάνονται οι πολίτες σήμερα από την αναποτελεσματική κυβέρνηση του Πασόκ. Αυτό αποτυπώνεται στις συζητήσεις μας κατ’ ιδίαν αλλά και στις δημοσκοπήσεις, όπως οι τελευταίες έρευνες της 27ης Φεβρουαρίου ,που βεβαιώνουν την σημαντική μείωση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου μεταξύ της ΝΔ και του Πασόκ.
Η κυβέρνηση του Πασόκ απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί το έλλειμμα και κυρίως το χρέος της χώρας μας και αναλώθηκε μόνο στο να κατηγορεί γι’ αυτά την κυβέρνηση της ΝΔ. Επίσης:
-επιδείνωσε κατά γεωμετρική πρόοδο την ύφεση, και το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση του Πασόκ είναι η απαξίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία και επιδόθηκε εντός και εκτός Ελλάδος όλο αυτό τον ½ χρόνο διακυβέρνησης.
-Χωρίς κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας ακολούθησε κατά γράμμα τις πολιτικές του μνημονίου θεωρώντας ,ότι είναι διαχειρίστρια και όχι κυβέρνηση λαμβάνοντας συνεχώς δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες.
-Η ΝΔ και ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς με την πολιτική που υιοθέτησαν απέναντι στο Μνημόνιο φαίνεται ότι πλέον δικαιώνονται.
Μόνο η ΝΔ με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις τεκμηριωμένες, κοστολογημένες από τον Ιούλιο του 2010 στο Ζάππειο, έδωσε εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση η οποία σήμερα αναγνωρίζεται από μεγάλο ποσοστό πολιτών.
Συνεπώς η ΝΔ αποτελεί την αναγκαία πολιτική διεξόδου από την κρίση. Η ΝΔ αποτελεί τη λύση ανάκαμψης, ανάπτυξης ώστε
-να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία
-να επανέλθει η ελπίδα και το όραμα για μια Ελλάδα με κύρος και αξιοπρέπεια»