Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Πρέπει... να μάθει επιτέλους η Ελληνική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει ειπωθεί κατά τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν στο Ερζερούμ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης και Υπουργού Επικρατείας Μπουλέντ  Αρίντς, που έκανε λόγο για εξελισσόμενη διαπραγμάτευση ακόμη και νησιών του Αιγαίου, μαζί με το θέμα των χωρικών υδάτων και του FIR, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν απαντάται με τις «αναιμικές» διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ. Τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών, για να μάθει επιτέλους η Ελληνική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει ειπωθεί κατά τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν στο Ερζερούμ (όπως επανειλημμένως έχει ρωτήσει, δημοσίως, η Ν.Δ.) και τι συζητείται, στην πραγματικότητα, κατά τις διερευνητικές επαφές που διεξάγονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».