Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΙΑ ΣΠΔΕ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία, συναισθανόμενη την ευθύνη και το βάρος που φέρει  έναντι της ελληνικής κοινωνίας, τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα,  και επειδή δεν δέχεται να παίξει το ρόλο του κομπάρσου σε μια θεατρική παράσταση, αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας -Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που -λίγο αργότερα- διαλύθηκε, λόγω της δικαιολογημένης  αποχώρησης της πλειοψηφίας των μελών που ακολούθησε. Διότι δεν γίνονται αποδεκτές από κανέναν οι συνοπτικές διαδικασίες, με τις οποίες σκηνοθετεί η κυβέρνηση, βαφτίζοντας το Συμβούλιο, Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), γιατί έτσι τη βολεύει, προκειμένου να νομιμοποιήσει  την κατάσταση και, εκ των υστέρων, να λάβει επίσημη έγκριση αυτών που αποφάσισε  σε διάλογο που διενήργησε με μυστικοσυμβούλους.  Για  να επιτευχθεί αυτό, επιστρατεύτηκε  πρωί - πρωί και  ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ  για να προεδρεύσει  του Συμβουλίου.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμπράξει σε έναν προσχηματικό διάλογο και σε διαδικασίες φιέστες για το Παλιό-Νέο Λύκειο που αποφάσισαν, επενδύοντας στο φόβο και στη σύγχυση που προκλήθηκε στους μαθητές, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.
Λυπούμαστε γιατί χρησιμοποιούν τους θεσμούς του Υπουργείου και  αποδυναμώνουν το κύρος τους. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί αυτό στο μέλλον, προκειμένου να συνεχιστεί με ουσιαστικά, ανοικτά και με διαφανείς διαδικασίες ο διάλογος για την Παιδεία».