Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Έφυγε από τη ζωή η Λουίζα Μπελίντα

Μία από τις ωραιότερες και πιο γνωστές χορεύτριες, η Λουίζα Μελίντα που είχε αποτελέσει δημοφιλές χορευτικό ζευγάρι με τον Τάκη Σαγιώρ, έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega χθες το βράδυ, σε ηλικία 64 ετών. Όταν ήταν καλλιτεχνικό ζευγάρι με τον Τάκη Σαγιώρ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σύζυγος της.
H Μπελίντα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, στον πνεύμονα τον τελευταίο καιρό ενώ κοντά της μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν ο Νίκος Αθερινός, γνωστός θεατρικός συγγραφέας με τον οποίο και ήταν παντρεμένη μετά τον χωρισμό της από τον Τάκη Σαγιώρ.Eίχε εγκαταλείψει το χορό και είχε αποσυρθεί από την ενεργό καλλιτεχνική δράση εδώ και πάνω από μία δεκαετία ενώ τα τελευταία χρόνια είχε στραφεί περισσότερο στην πρόζα αξιοποιώντας τις σπουδές που είχε κάνει σε δραματική σχολή. Με τον Σαγιώρ συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1965 ενώ η γνωριμία τους είχε γίνει σε μία σχολή χορού όπου η Λουίζα Μπελίντα φοιτούσε φρέσκο τότε κορίτσι 16-17 χρονών που μόλις είχε έρθει στην Ελλάδα από την Βραζιλία.
Οι Μπελίντα-Σαγιώρ άφησαν εποχή και μάλιστα είχαν κάνει και πολλές σημαντικές εμφανίσεις στο εξωτερικό όπως στο Μόναχο όπου συνεργάστηκαν με την Κατερίνα Βαλέντε. Ακόμα λέγεται ότι στο «Ντόιτς θίατερ» είχαν συναντήσει τη Μάρλεν Ντίτριχ, ενώ ακόμη συνεργάστηκαν με τον σπουδαίο Γάλλο τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ, τη Νάνα Μούσχουρη αλλά και τη Μιρέιγ Ματιέ.
Εποχή άφησαν πάντως και στα ελληνικά θέατρα αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες όπου έκαναν γκεστ εμφανίσεις.
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στην Αθήνα.

the best