Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μάχη μέχρις εσχάτων

Χωρίς αμφιβολία το φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Football League 2 αποτελεί το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών. Εξι στροφές πριν από το φινάλε πέραν του συνωστισμού που παρατηρείται στην κορυφή με τρεις ομάδες να «συγκατοικούν» εκεί, παρακολουθούμε στην ουσία μια κούρσα για έξι, καθώς τόσοι είναι οι «μνηστήρες» της κορυφής.
Από τους πρωτοπόρους Πλατανιά, Παναχαϊκή και Ρόδο μέχρι τον Ηρακλή Ψαχνών, την Κόρινθο και τον Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθούν σε απόσταση βολής. Φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν, καθώς κάθε «μονομάχος» έχει τα δυνατά και τα τρωτά του σημεία.
Η Παναχαϊκή, η Ρόδος και ο Απόλλων με τη «βαριά» φανέλα, η έμπειρη Κόρινθος και οι «πρωτάρηδες» Πλατανιάς και Ηρακλής Ψαχνών υπόσχονται μια «μάχη» που αναμένεται να διαρκέσει μέχρις εσχάτων. Το «Goal» με αφορμή την κούρσα των έξι ομάδων προς τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στη Football League σας παρουσιάζει ένα «κρας τεστ» σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς, στο οποίο παρουσιάζονται τα συν και τα πλην τους.
(43 β.)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στα έξι ματς που απομένουν ο Πλατανιάς δίνει τρία εντός έδρας (Παναιγιάλειος, Ηρακλής Ψαχν., Κόρινθος) και τρία εκτός (Πανηλειακός, Αίας Σαλαμίνας, Παναχαϊκή). Ωστόσο δεν αποκλείεται να χρειαστεί να τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική στην Πάτρα.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν με τον ίδιο τρόπο εντός, εκτός έδρας και ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά αποτελέσματα της δυναμικής των Κρητικών το 3-0 στο Μάλεμε κόντρα στην Παναχαϊκή, όπως και το διπλό με το ίδιο σκορ στη Ριζούπολη.
ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Η απειρία αρκετών ποδοσφαιριστών του Πλατανιά σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Ο Τιμόθεος Καβακάς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που στηρίζεται στη συνολική δουλειά, ωστόσο στα δύσκολα θα πρέπει να βρεθούν οι παίκτες που θα βγούνε μπροστά και θα τραβήξουν το κάρο.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Ο Πλατανιάς μόλις πέρυσι επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες έπειτα από αρκετά χρόνια. Ως νεοφώτιστος η πορεία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί την άνοδο στη Football League 2.
(43 β.)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι Αχαιοί κρατάνε την τύχη στα χέρια τους βάσει προγράμματος (υποδέχονται ΠΑΟ Ρουφ, Απόλλων Σμ., Πλατανιά και θα παίξουν εκτός έδρας με Ρόδο, Αγία Παρασκευή, Χερσόνησο). Αν καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα τη Δευτέρα από το «σμαραγδένιο νησί» ο δρόμος προς τον τίτλο θα είναι ορθάνοιχτος.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει και η «βαριά» φανέλα. Η Παναχαϊκή αποτελεί τεράστιο μέγεθος για την κατηγορία, ενώ ο τεχνικός της, Ηλίας Φυντάνης, έχει την τύχη να διαχειρίζεται ένα εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό με πολλές και εξαιρετικές επιλογές.ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Οι Αχαιοί μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο είτε στην Πάτρα είτε εκτός όπως έκαναν την Κυριακή στην Κόρινθο, αλλά μπορεί και να δυσκολευτούν κόντρα σε θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους, πετώντας πολύτιμους βαθμούς.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Η Παναχαϊκή για τρίτη συνεχόμενη σεζόν δίνει τη μάχη της για να κερδίσει την άνοδο. Τις προηγούμενες δύο έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, κάτι που ευελπιστεί να κάνει φέτος. Σίγουρα μια ομάδα που έχει στο πετσί της τον πρωταθλητισμό.
(43 β.)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα πάρει έξι ξεκούραστους βαθμούς στις έξι αγωνιστικές που απομένουν (κόντρα σε Κεραυνό Κερατέας και Αγία Παρασκευή) της δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Στα υπόλοιπα ματς αγωνίζεται εντός έδρας με Παναχαϊκή, ΠΑΟ Ρουφ και εκτός έδρας με Χανιά, Πανηλειακό.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Ισως η ομάδα με την πιο σταθερή πορεία στον όμιλο. Από το ξεκίνημα της σεζόν χωρίς να έχει «λάμψει» με την απόδοσή της πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Χαρακτηριστικό είναι πως ουδέποτε έχασε την επαφή της με την κορυφή.
ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε δεν ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Από το ξεκίνημα της σεζόν οι ίδιοι παίκτες είναι αυτοί που σέρνουν τον καράβι, με τα σημάδια κόπωσης σε κάποιους απ' αυτούς να είναι ορατά.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Είχε βρεθεί και πριν από δύο χρόνια σε ανάλογη θέση, χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ από τον Παναιτωλικό (αν και τελικά ανέβηκε καλύπτοντας την θέση του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Β' Εθνική). Γνωρίζει καλά τα μονοπάτια πρωταθλητισμού στην κατηγορία.
(41 β.)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στα δύο εντός έδρας ματς με Απόλλωνα και Πλατανιά έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» μια θέση στην πρώτη τριάδα, ενώ η τρίτη ομάδα που θα πάει στα Ψαχνά είναι ο Ασπρόπυργος. Παράλληλα οι Ευβοιώτες θα πάρουν τρεις ξεκούραστους βαθμούς κόντρα στην Αγία Παρασκευή και ταξιδεύουν σε Χερσόνησο και Μέγαρα.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Χωρίς δεύτερη σκέψη το «απόρθητο κάστρο» των Ψαχνών. Η ομάδα της Εύβοιας παραμένει αήττητη περίπου δύο χρόνια στο «σπίτι» της. Εκεί όπου παρουσιάζεται πανίσχυρη και παίρνει την κινητήριο δύναμη για τη φετινή της εξαιρετική πορεία.
ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Αντίθετα εκτός έδρας το συγκρότημα του Αντώνη Πριόνα παρουσιάζει χτυπητές αδυναμίες. Αν και παίζει καλό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες όπου κι αν αγωνίζεται, δυσκολεύεται να πάρει θετικά αποτελέσματα, ενώ ακόμα ψάχνει ένα διπλό που θα κάνει τη διαφορά.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Ο Ηρακλής ζει κάτι το πρωτόγνωρο με τη «μάχη» που δίνει για την κατάκτηση της ανόδου. «Πρωτάρης» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έπεσε με τη μία στα βαθιά, δείχνοντας προς το παρόν χαρακτήρα και τον οποίον καλείται να κρατήσει μέχρι τέλους.
(40 β.)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η Κόρινθος πάει για το απόλυτο μέσα στην έδρα της κόντρα σε βατούς αντιπάλους (Αγία Παρασκευή, Χερσόνησος, Ασπρόπυργος). Ωστόσο την περιμένουν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια μακριά από τον Ισθμό (ΠΑΟ Ρουφ, Απόλλων, Πλατανιάς), όπου θα κριθούν τα πάντα.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Η διοικητική σταθερότητα αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο «όπλο» τω Κορινθίων. Η διοίκηση του Σωτήρη Μαυρονάσιου έχει δείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται άριστα τόσο τις επιτυχίες όσο και τις αποτυχίες, κρατώντας το ποδοσφαιρικό τμήμα σε μια ηρεμία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.
ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων και κυρίως η αναπλήρωση του κενού των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Τρανό παράδειγμα η απουσία του Πέτρου Δημητριάδη στα τελευταία ματς, όπου η Κόρινθος μετράει τρεις διαδοχικές ήττες όταν σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα είχε κάνει μία.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Η Κόρινθος αποτελεί μία από τις πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας με συνεχόμενη παρουσία σε αυτήν. Αν και δεν κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό, αποτελεί μια σταθερή δύναμη που φέτος καλείται να κάνει το βήμα παραπάνω και να επιστρέψει στη Football League.
(40 β.)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρία ντέρμπι περιμένουν μέχρι το φινάλε τον Απόλλωνα. Ενα εντός (Κόρινθος) και δύο εκτός (Ηρακλής Ψαχνών, Παναχαϊκή). Ακόμα θα υποδεχτεί στη Ριζούπολη τον Αίαντα Σαλαμίνας και τον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ υπάρχει το πλεονέκτημα του άκοπου τρίποντου την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αγία Παρασκευή.
ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Ο Σταμάτης Βελλής. Το «αφεντικό» της «ελαφράς ταξιαρχίας» πέραν του ότι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς οικονομικά παράγοντες της κατηγορίας, είναι έναν γνήσιος «Απολλωνιστής» που ζει και αναπνέει για το σύλλογο, τον οποίο θέλει σύντομα να επαναφέρει στα «μεγάλα σαλόνια».
ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Δεν παρουσιάζει αγωνιστική σταθερότητα. Ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν, έκανε ένα εξαιρετικό δίμηνο (Νοέμβριος - Δεκέμβριος) που τον έφερε στην πρώτη τριάδα, όμως στο νέο έτος έκανε «κοιλιά». Εκεί όπου γνώρισε τρεις σερί ήττες, χάνοντας πολύτιμο έδαφος.
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Αν και μιλάμε για τον Απόλλωνα των 120 χρόνων ιστορίας η φετινή περιπέτεια αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία. Ενας σύλλογος με τεράστια πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασε στα τάρταρα της Δ' Εθνικής και αναγκαστικά πρέπει να περάσει απ' αυτήν τη διαδικασία για να επιστρέψει εκεί που ανήκει.
sentragoal.gr