Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η «Μπάρτσα» έχασε το τρίποντο στη Ριζούπολη στο 92΄ !

Με την Παναχαϊκή να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς να... ιδρώσει, αφού πήρε «στα χαρτιά» το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή στο Νότιο Όμιλο όπου γίνεται ο... κακός χαμός στη μάχη για την άνοδο, εκτός από τους Πατρινούς το τρίποντο πήραν και όλες οι ομάδες που τους καταδιώκουν και εποφθαλμιούν το απευθείας εισιτήριο για τη Football League.
Οι μεγάλοι χαμένοι της αγωνιστικής, πάντως, ήταν ο Απόλλωνας και η Κόρινθος. Με τον Βέρμπη από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα στο 92’, ο Απόλλωνας κατάφερε στη Ριζούπολη να ισοφαρίσει την Κόρινθο, στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, πάντως στιγματίστηκε και από τον άγριο ξυλοδαρμό του Αλέξη Κούγια και του προπονητή της Παναχαϊκής Ηλία Φυντάνη που είχαν πάει για να «κατασκοπεύσουν» τον Απόλλωνα.
Η ομάδα του Ισθμού είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 31’ όταν ο Δημητριάδης, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, γύρισε τη μπάλα προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Ντόμας «εκτέλεσε» όντας αμαρκάριστος εξ επαφής τον Κόη κι έδωσε προβάδισμα στους Κορίνθιους.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα μπορούσε αφενός να έχει εκείνη προηγηθεί, αν στο 10’ το σουτ του Θωμά εκτός περιοχής δεν σταματούσε στην συμβολή των δοκών του Δημαράκη κι αφετέρου να έχει ισοφαρίσει, αν ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας δεν επενέβαινε εντυπωσιακά σε σουτ του Βέρμπη μέσα από τα καρέ της Κορίνθου!
Ο Δημαράκης, εξάλλου, είχε ακόμα δύο καλές επεμβάσεις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο Απόλλων μπήκε… φουριόζος στο ματς! Αρχικά στο 3ο λεπτό απέκρουσε την προσπάθεια του Βέρμπη κι εν συνεχεία στο επόμενο λεπτό είπε και πάλι «όχι» στον έμπειρο επιθετικό των γηπεδούχων, αυτή την φορά με τα πόδια.
Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την ομάδα της Κορίνθου να δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην διαφύλαξη του υπέρ της αποτελέσματος, αλλά και τους παίκτες του Απόλλωνα να μη μπορούν να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την άριστα οργανωμένη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Κόρινθος θα κατάφερνε να… αποδράσει από την Ριζούπολη, ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τσιλιγκίρης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φραγκάκη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βέρμπης, ο οποίος -αφού πρώτα «καρδιοχτύπησε» τους φίλους της ομάδας του στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι- ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό Απόλλων-Κόρινθος 1-1.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Κόης, Στρόμπουλος, Κύργιας, Κωνσταντίνου (75’ Καραδέμητρος), Θωμάς (65’ Θωμάς), Βέρμπης, Κατράνας, Βλάχος, Σουλελές (46’ Ταχμαζίδης), Τσιλιγκίρης, Κρουσταλέλης.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Χουστουλάκης, Παπαευθυμίου, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ντόμας, Ζάρκος, Παυλίδης (90’+ Παππάς), Δημητριάδης, Καφαντάρης (77’ Τσουλάκος), Αράπογλου (68’ Φραγκάκης).

Το ισόπαλο 1-1 στην αναμέτρηση του Απόλλωνα με την Κόρινθο απογοήτευσε και τους δύο προπονητές, Νίκο Καρούλια και Νίκο ΚουρμπανάΑπογοητευμένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης Απόλλων-Κόρινθος στην Ριζούπολη, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Νίκος Κουρμπανάς, ο οποίος τόνισε:
«Το αποτέλεσμα δεν συνέφερε καμία από τις δύο ομάδες… Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον… Το ματς δεν ήταν καλό… Είμαστε στεναχωρημένοι, καθώς θέλαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Απόλλωνα και τον προπονητή του, Νίκο Καρούλια».
Από την δική του πλευρά, ο προπονητής του Απόλλωνα, Νίκος Καρούλιας, παραδέχτηκε ότι πολύ δύσκολα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα προλάβει το… τρένο των play off:
«Έγινε ένα παιχνίδι, από το οποίο έμεινα ευχαριστημένος όσον αφορά την προσπάθεια των παικτών μου. Είχαμε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες, τις οποίες ωστόσο, δεν καταφέραμε να μετουσιώσουμε σε γκολ… Δυστυχώς αυτό το πληρώνουμε συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα… Θεωρώ ότι μετά τα σημερινά αποτελέσματα δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να μπούμε στα play off… Όσον αφορά το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής, στην Πάτρα, με την Παναχαϊκή, εμείς δεν έχουμε άγχος, καθώς κοιτάμε πάντα κάθε ματς ξεχωριστά, πάμε για τη νίκη, αλλά δεν έχουμε άγχος…»
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ηρακλής Ψαχνών «καταδίκασε» οριστικά τη Χερσόνησο στον υποβιβασμό καθώς την υποχρέωσε σε ήττα με 2-0 (48’ Ζουλιώτης πεν., 81’ Σέγγος) μέσα στην Κρήτη, ενώ ο Πλατανιάς, έφυγε με το «διπλό» (2-0) από τη Σαλαμίνα και το παιχνίδι του με τον Αίαντα. Οι Κρητικοί μπήκαν αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό στον αγώνα και κατάφεραν μόλις στο 5’ να ανοίξουν το σκορ με τον Μιρτσέτα με κεφαλιά. Στο 39’ ο Πλατανιάς έφτασε πολύ κοντά να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά η προσπάθεια του Προβατίδη σταμάτησε στο δοκάρι.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους «ερυθρόλευκους» στην εκπνοή του πρώτου μέρους, καθώς στο 45’ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μιρτσέτα, ο Πλατανιάς έφτασε στο 2-0.
Μάλιστα, οι παίκτες του Τίμου Καβακά μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 57’ η προσπάθεια του Κατσικοκέρη σταμάτησε στο δοκάρι του Γκιόκα. Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα… έπεσε, με τους Κρητικούς να διατηρούν την υπεροχή.
Με το «φτωχό», αλλά πολύτιμο 1-0, η Ρόδος κέρδισε τον ΠΑΟ Ρουφ.
Έτσι, τα «ελάφια» παρέμειναν σε… τροχιά ανόδου. Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι», θα μπορούσαν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στη τελική τους προσπάθεια.
Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Γιώργος Καντιμοίρης στο 18’ με «ξερό» σουτ.
«Τρίποντο» και για τον Βύζαντα που επικράτησε με 3-1 μέσα στον Πύργο του Πανηλειακού, Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Πύργου, γνώρισε την πρώτη εντός έδρα ήττα της.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι λοιπόν και δίκαια κατέκτησαν το «τρίποντο», χάρη στα τέρματα των Μωυσίδη (33’), Όκουε (55’) και Σκαφτούρου (70’).
Το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Θωνιάτης στο 87’.
Παράλληλα, στο 56’ ο Λαμπρογεώργος έχασε πέναλτι για τον Πανηλειακό, καθώς μπλόκαρε ο Σταυριανός, ενώ στο 90’ είχε και δοκάρι με τον Μπρη.
ενώ η Ρόδος, αν και «ίδρωσε», πήρε εν τέλει τη νίκη (1-0) από τον ΠΑΟ Ρουφ στο «σμαραγδένιο νησί».
Τέλος, στο Αίγιο Παναιγιάλειος και Ασπρόπυργος, στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής μοιράστηκαν βαθμούς (0-0).
Επίσης δεν αγωνίστηκε και ο Α. Ο Χανίων που πήρε το «τρίποντο στα χαρτιά, ελέω της αποβολής του Κεραυνού Κερατέας από το πρωτάθλημα


Tα αποτελέσματα :

Παναιγιάλειος – Ασπρόπυργος         0-0
Χερσόνησος – Ηρακλής Ψαχνών     0-2
Πανηλειακός – Βύζας Μ.                 1-3
Ρόδος – ΠΑΟ Ρουφ                         1-0
Απόλλων Αθ. – Κόρινθος                1-1
Αίας Σαλαμίνας – Πλατανιάς            0-2
Χανιά – Κεραυνός Κερατέας           3-0 α.α.
Αγ. Παρασκευή – Παναχαϊκή           0-3 α.α

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ
(Σε 27 αγώνες)


1. Παναχαϊκή
40-17
52
2. Ηρακλής Ψαχνών
35-21
50
3. Πλατανιάς Χανίων
36-14
49
4. Ρόδος
33-20
49
5. Βύζας Μεγάρων
32-19
48
6. Κόρινθος
34-18
44
7. Απόλλων Σμύρνης
33-23
44
8. Παναιγιάλειος
24-23
40
9. Χανιά
33-36
35
10. Ασπρόπυργος
27-30
34
11. Αίας Σαλαμίνας
29-37
34
12. ΠΑΟ Ρουφ
30-30
33
13. Πανηλειακός
18-23
31
14. Ολυμπιακός Χερσονήσου
19-28
25
15. Αγία Παρασκευή
13-50
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-55
6