Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΔ κ Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 190 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ COSMOTE

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την απόλυση των 190 εργαζομένων από την Cosmote, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτροπή των απολύσεων, η συγκράτηση της ανεργίας παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης, με λιγότερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
Για άλλη μία φορά, όμως, η διοίκηση μιας σημαντικής επιχείρησης, όπως η Cosmote, που έχει τοποθετηθεί από την Κυβέρνηση, πορεύεται αντίθετα με το στόχο, συντηρώντας το φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της Κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ.
Οι απολύσεις στην Cosmote δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρείας.
Εκπέμπεται ένα αρνητικό μήνυμα στην αγορά, όταν μία κερδοφόρα επιχείρηση προχωρά σε απολύσεις. Αντιστρατεύεται την στόχευση της οικονομίας για αξιοποίηση θέσεων εργασίας, για την αναπτυξιακή πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων.
Η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η διαβούλευση με τους εργαζομένους είναι ο μόνος δρόμος για την Cosmote
».