Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη για την απαξίωση του Λιμενικού Σώματος και την αποκοπή του από την Εμπορική μας ναυτιλία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την «Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και διατάξεις»:
«Για μια ακόμη φορά όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους και έθεσαν ερωτήματα για την απαξίωση του Λιμενικού Σώματος και την αποκοπή του από την Εμπορική μας ναυτιλία.
Ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα, καθώς μας παρουσιάστηκε μόνο ένα υποτιθέμενο όραμα, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ρότα χωρίς πυξίδα. Παραμένουν, λοιπόν, άγνωστα τα αίτια και σχέδια των κυβερνητικών πειραματισμών στον τομέα της Ναυτιλίας, όταν χωρίς λόγο διαλύουν ένα σχήμα το οποίο ανταποκρινόταν με επάρκεια στο διεθνές περιβάλλον, τους όρους και τους κανόνες του.
Παράλληλα, απορούμε προς τι αυτή η επιμονή. Πως είναι δυνατό να κάνουν όλοι λάθος και η Κυβέρνηση να έχει δίκιο; Και επαναλαμβάνουμε: Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά αυτοί στραβά αρμενίζουν»;
ndpress@nd.gr