Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πάρτι με μίζες; Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση;

Πάρτι με μίζες; Γιατί δεν απαντά η κυβέρνηση;
Το «Spiegel» είναι ένα πολύ σοβαρό περιοδικό που δεν συνηθίζει ν’ ασκεί δημοσιογραφία εντυπωσιασμού. Το αντίθετο θα λέγαμε.
Με αφορμή λοιπόν το χθεσινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού βάσει του οποίου  η γερμανική Δικαιοσύνη αναζητά τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ, πιθανώς ως μίζα, σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά 4 υποβρυχίων από το 2002-2004, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν υποχρέωση να πληροφορήσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες ,για την πραγματική διάσταση δημοσιεύματος.
Το δημοσίευμα περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία που προέρχονται από τη δικαστική έρευνα και αναφέρει ότι μια σειρά από μάρτυρες (υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας) έχουν επιβεβαιώσει το σκάνδαλο δωροδοκίας. Ηδη στο «Spiegel» αναφέρονται δύο ονόματα Ελλήνων (Τσοχατζόπουλος – Μαθιοπούλου).
Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ασχολείται με την υπόθεση και έχει λάβει όλες της λεπτομέρειες της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Μονάχου.
Το σκάνδαλο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το πραγματικό πάρτι που γινόταν την περίοδο εκείνη στο χώρο των εξοπλισμών. Με ιλιγγιώδεις προμήθειες και τεράστιες μίζες.
Και μέχρι τώρα, τουλάχιστον, κανένας να μην έχει δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη, παρότι ο κ. Γ. Παπανδρέου διατυπώνει συνεχώς λογύδρια περί διαφάνειας….
Δικαιούνται λοιπόν  οι πολίτες της χώρας να πληροφορηθούν για την αντίδραση αλλά και τη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πάνω στο ζήτημα αυτό.
Δηλώσεις( όπως οι χθεσινοβραδινές του υπουργού Άμυνας) του τύπου «Το ζήτημα ερευνάται ….» δεν γίνονται πλέον δεκτές από τους πολίτες . Έχουν κουραστεί να το ακούν επαναλανβανόμενο συνεχώς , χωρίς να υπάρχει ουδεμία πραγματική συνέχεια ή κάποιο τεκμηριωμένο δικαστικό πόρισμα

politis-gr.com