Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρη την Πελοπόννησο

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, μέχρι αυτή την ώρα, στην Αρκαδία, σε Λακωνία και Κορινθία εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των κακών καιρικών συνθηκών.
Κλειστή είναι η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης, στο 18ο χιλιόμετρο, όπου έχει «διπλώσει» μια νταλίκα, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί πολλά Ι.Χ αυτοκίνητα και δέκα νταλίκες.Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να απομακρυνθεί η νταλίκα από το οδόστρωμα, όμως αυτό δεν είναι εύκολο λόγω της κακοκαιρίας.Επιβάτες αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται στο δρόμο προς Χρυσοβίτσι, προς Δημητσάνα, προς Βυτίνα και γενικά στο μεγαλύτερο τμήμα της επαρχίας Γορτυνίας στην ΑρκαδίαΣτην Βόρεια Κυνουρία, δουλεύουν συνεργεία αποχιονισμού και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς και προς Καστρί - Aγιο Πέτρο Κυνουρίας. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της «111», στην θέση «Καλογερικό» στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Μεγαλόπολης και στην ορεινή Κορινθία για τα χωριά Τρίκαλα , Ευρωστίνη , Σαραντάπηχο , Γκούρα και Φενεό. Γκούρα προς Δερβένι (1ο έως 17ο χιλιόμετρο), Γκούρα προς Λυκούρια, Γκούρα προς Κιάτο, Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα, Τρίκαλα προς Καριά και Κρυονέρι προς Γονούσα. Κλειστός είναι ο δρόμος από Κανδήλα προς Νεμέα και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, ενώ αυτή την στιγμή εξελίσσεται επιχείρηση διάνοιξης των δρόμων προς τα χωριά Κοσμάς, Αγιος Βασίλειος και Πελετά στη Νότια Κυνουρία και Σέρβου στην Γορτυνία.Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία σε Καστρί, Άγιο Πέτρο, Σκιρίτιδα, Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.Οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

report24.gr