Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο “εφευρέτης” πεναλτάκιας διαιτητής Λάσκος "έδωσε" την νίκη στον Ατρόμητο. Ήταν η σειρά του Αστέρα να...καεί!!!

Ο “εφευρέτης” διαιτητής Λάσκος έλυσε για τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου το “γόρδιο δεσμό” που είχε στήσει η άμυνα του Αστέρα.
Φαντάστηκε πέναλτι – μεγάλη εφεύρεση - όταν στο 55’ σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Ζώης έχει διώξει την μπάλα και μετά βρέθηκε στο έδαφος παίκτης του Ατρόμητου που έπεσε πάνω στον Βορινώτη. Όλοι σάστισαν, ακόμα και οι Χιλιομοδιώτες ρωτούσαν τι σφύριξε. Έτσι ο Ατρόμητος, με τον Σπ. Γεώργαργη, κατάφερε να εκπορθήσει την εστία του Αστέρα και να πάρει τελικά τον αγώνα με 1 – 0. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο εδώ και λίγες βδομάδες : θα τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα με τόσους ανεπαρκείς διαιτητές ; Κάθε βδομάδα διαμαρτύρεται και άλλη ομάδα. Φαίνεται ότι ήταν η σειρά μας !
Στο αγωνιστικό μέρος της συνάντησης ο Ατρόμητος διατήρησε στο α’ ημίχρονο την πρωτοβουλία στις κινήσεις, αλλά προσέκρουσε στην καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα και στον εξαιρετικό Ζώη. Μεγάλη φάση δεν έγινε κοντά στην εστία του Αστέρα και τα μακρινά σουτ, στα οποία κατέφυγαν οι Χιλιομοδιώτες, εύκολα απέκρουσε ο Ζώης ή έφευγαν άουτ. Ο Αστέρας είχε και αυτός μια εξαιρετική φάση με τον Πιλιαφά, που σούταρε πλάγια έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Χόντια σε εξαιρετική απόκρουση.
Στο β’ μέρος ο Ατρόμητος ενέτεινε τις προσπάθειές του και ανάγκασε τον Ζώη να κάνει δυό πολύ μεγάλες αποκρούσεις σε κοντινό σουτ του Σπ. Γεώργαργη και σε κεφαλιά του Μυργιώτη. Μετά το τέρμα, που τους “χάρισε” ο διαιτητής, οι Χιλιομοδιώτες πρόσεξαν περισσότερο το κέντρο και την άμυνά τους (είχαν και αυτοί τις ελλείψεις τους) και με την τροποποίηση της αγωνιστικής διάταξης του Αστέρα με την τοποθέτηση του Δάνη στη φυσική του θέση, ο Αστέρας κέρδισε το κέντρο και έτσι ο αγώνας έγινε αμφίρροπος. Ο Ατρόμητος δεν έκανε άλλη μεγάλη φάση, σε αντίθεση με τον Αστέρα που είχε μια καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Πετρόπουλου, την οποία ο Χόντια εξουδετέρωσε δείχνοντας την κλάση του. Στο 82’ ο Πιλιαφάς ξέφυγε από τους αμυντικούς του Ατρόμητου και βρέθηκε κοντά στην γραμμή του άουτ σχεδόν μέσα στη μικρή περιοχή, με δυό συμπαίκτες του να τον περιμένουν. Και τότε ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ !! Καταλάβαμε ….

Συμπερασματικά ο Αστέρας υπέκυψε, γιατί απλά ο Ατρόμητος βοηθήθηκε. Βέβαια η απόδοσή του Αστέρα δεν ήταν εξαιρετική, μιας και παίκτες του Ατρόμητου ήταν περισσότερο παθιασμένοι, αλλά το τέρμα που δέχτηκε και γενικότερα η συμπεριφορά του διαιτητή στα μαρκαρίσματα και στις φάσεις του αγώνα δεν ήταν ισόνομη. Ο αγώνας ήταν σκληρός, για εκεί οδηγήθηκε από την κακή εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου από το διαιτητή.

O διαιτητής κ. Λάσκος με μια λέξη απέτυχε. Φάνηκε πολύ-πολύ λίγος για να ολοκληρώσει ένα τέτοιο αγώνα. Μήπως έπρεπε να διαιτητεύει αγώνες με μικρότερη σημασία ; Αλλά υπάρχουν πλέον τέτοιοι στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ; Ας προβληματιστούν οι υπεύθυνοι πριν δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις. “Ασορτί” ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Ευγενίδης και Ν. Τσολάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Λαφαζάνος, Πιλιαφάς, Πετρόπουλος, Τσιπάς, Γερμάνοφ.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη διοίκηση του Ατρόμητου, που ήταν εξαιρετική σε αντίθεση με τον είρωνα και αυθάδη προπονητή του.

asterasderveniou.gr/