Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΤ και Δήμος Καλαμάτας απαξίωσαν την Πολιούχο Καλαμάτας Υπαπαντή

Για πλήρη απαξίωση από την πλευρά της ΕΡΤ μιλάνε όλοι σήμερα στην Καλαμάτα αλλά και οι απανταχού Μεσσήνιοι ανά την Ελλάδα καθώς δεν μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό κανάλι που συντηρείτε από τον απλό λαό μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, η θεία λειτουργία αλλά και η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού.
Η απαξία της ΕΡΤ όμως συμπληρώθηκε και από την αδιαφορία του Δήμου Καλαμάτας όπου τελικά δεν είχε προβλέψει για να μεταδοθεί τουλάχιστον από τα τοπικά περιφερειακά κανάλια με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι κάτοικοι της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας που περίμεναν να δουν ζωντανά την θεία λειτουργία να εισπράξουν μεγάλη απογοήτευση.
Κάθε χρόνο η κρατική τηλεόραση όπως κάνει άλλωστε και με άλλες πόλεις της Ελλάδας όταν γιορτάζει ο πολιούχος είναι εκεί και μεταδίδει ζωντανά την θεία λειτουργία περνώντας έτσι την εικόνα σε όλους τους Έλληνες που αναζητούν να παρακολουθήσουν. Φέτος όμως αντί για ζωντανή μετάδοση είχαμε την πλήρη και αδικαιολόγητη απαξίωση από την κρατική ΕΡΤ στέλνοντας συναισθήματα απογοήτευσης αλλά και οργής.
Το ίδιο δυστυχώς έπραξε και ο Δήμος Καλαμάτας που δεν μερίμνησε για
την τηλεοπτική κάλυψη από τα τοπικά και περιφερειακά μέσα.
Στο report24.gr από το πρωί έφτασαν πολλά e-mail από οργισμένους πολίτες κατοίκους Καλαμάτας αλλά και Μεσσήνιοι που κατοικούν ανά την χώρα.
Πολλά ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις…
Γιατί τέτοια απαξίωση από πλευράς ΕΡΤ..;
Γιατί τέτοια απαξίωση από πλευράς Δήμου..;
Γιατί δεν έχει κάνει παρέμβαση ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνης
Γιατί δεν έχει κάνει παρέμβαση ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης…;
Γιατί οι πολίτες που για λόγους ασθενείας, εργασίας ή για άλλους λόγους τους κόπηκε το δικαίωμα το να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία μέσα από την τηλεόρασή τους …;;
Γιατί τελικά απαξιώθηκε ακόμα ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός που στο κάτω κάτω πραγματοποιήθηκε στην μεγαλύτερη πρωτεύουσα νομού της Περιφέρειας Πελοποννήσου…;;;
Πολλά τα ερωτήματα που αναζητούν επίσημες απαντήσεις….!!!


report24.gr