Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η «Μπάρτσα» το βιολί της και οι άλλοι τις …ξυλιές τους


Την κούρσα στον 1ο όμιλο συνεχίζει να οδηγεί η Κόρινθος, που επιβλήθηκε 1-0 του Αίαντα Σαλαμίνας. Οι Κορίνθιοι παρατάχθηκαν με αρκετές και σημαντικές απουσίες, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αλλά και την εκδίκηση από τους νησιώτες, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που τους έχει κερδίσει στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, αυτό ήταν το 14ο παιχνίδι που η «Μπάρτσα» παραμένει αήττητη και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ηρακλή Ψαχνών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, την αναμέτρηση έμελλε να κρίνει μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα, στο 13' ο Μαντάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Πονηρό δίνοντας προβάδισμα από νωρίς στην ομάδα του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Βέβαια σε αυτό συνέβαλε και ο παράγοντας τύχη, καθώς στο 10' ο Μαντάς και στο 17' ο Παυλίδης με ισάριθμα σουτ σημάδεψαν τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Το «αχαϊκό ντέρμπι» , στην Πάτρα , κατέληξε σε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του και το οποίο είχε επεισοδιακό τρίτο ημίχρονο, Παναχαϊκή και Παναιγιάλειος έμειναν στο 0-0. Ενα αποτέλεσμα που δεν... βόλεψε καμμία ομάδα, αφού η κορυφή απέχει πια 6 και 8 βαθμούς αντίστοιχα. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αχαϊκού ντέρμπι (σ.σ.: στο 43' και στο 90' ο Κυβελίδης έχασε απίστευτες ευκαιρίες), στο τέλος βρέθηκαν από εκεί που καταριούνταν την τύχη τους να ευγνωμονούν τη «θεά», αφού στο 78' ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε άουτ το πέναλτι που κέρδισε ο Χρυσάφης. Οι παίκτες του Τζαναβάρα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα, καθώς στο 75' ο Σανδραβέλης που πέρασε αλλαγή στην επανάληψη πήρε την άγουσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το αποτέλεσμα στο «αχαϊκό ντέρμπι» δεν ευνοούσε κανέναν. Η ένταση αλλά και η απογοήτευση των ποδοσφαιριστών βγήκαν στο φινάλε του αγώνα της Παναχαϊκής και του Παναιγιάλειου και δεν άργησε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Αγυιάς να μετατραπεί σε «ρινγκ». Οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη. Εκτός από κάποιες... ψιλές, υπήρξε και κάτι περισσότερο, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας του Αιγίου, ο Ζώης Κοκλιώτης γρονθοκόπησε τον ποδοσφαιριστή τους, Κώστα Πελέκη. Πάντως, υπήρξαν και κάποιοι ψύχραιμοι, με αποτέλεσμα το ξύλο να σταματήσει έπειτα από περίπου ένα πεντάλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί πως «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της Παναχαϊκής αποτέλεσε ο Γιάννης Χρυσάφης, που μέχρι τον Δεκέμβριο φορούσε τα κοκκινόμαυρα. Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του ήταν έντονες, ωστόσο αυτός αρκέστηκε σε ένα ειρωνικό «ευχαριστώ».
Με τους τρεις βαθμούς της νίκης «απέδρασε» στο 93' ο Πλατανιάς από τον Ασπρόπυργο και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με ένα βαθμό λιγότερο από την κορυφή. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Πλατανιά δεν ήταν άλλος από τον Ιγκόρ Μιρτσέτα. Ο Κροάτης μέσος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα του ματς σχεδόν σε... νεκρό χρόνο. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής απέδειξε σε ένα ακόμα ματς πόσο πολύτιμο «γρανάζι» αποτελεί για την ομάδα του Τιμόθεου Καβακά. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς επηρεασμένοι το αιφνίδιο «διαζύγιο» του τεχνικού τους Ζόραν Γέφτοβιτς λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Χρέη τεχνικού εκτέλεσε ο πρόεδρος (!) της ομάδας Γιώργος Χριστοφιλόπουλος, δεν κατάφερε να βοηθήσει όμως την ομάδα του να αποφύγει την ήττα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Ζόραν Γέφτοβιτς ο αρχηγός της ομάδας, ο Γιώργος Σαββίδης.


Ακέραιες διατήρησε τις ελπίδες της για την κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στη Football League η Ρόδος μετά τη νίκη της με 2-1 επί του Ηρακλή Ψαχνών. Η ομάδα του Σπανού δεν βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, έχοντας όμως ως όπλο την έδρα πήρε μία πολύ σημαντική νίκη έπειτα από έναν αγώνα από τον οποίο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Χαρακτηριστική είναι η σκληρή δήλωση του προπονητή του Ηρακλή, Αντώνη Πριόνα... «Σε αυτήν την επίσκεψη φάνηκε για ποιο λόγο η Ρόδος βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και όχι στην Α' Εθνική. Η φιλοξενία αποτελεί κατάντια για τη Ρόδο». Βεβαίως, οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τη συμπεριφορά των μελών της αποστολής των Ευβοιωτών. Είναι γεγονός ότι στο ημίχρονο, τη στιγμή που οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια, υπήρξε ένταση που ξεκίνησε από μία λεκτική αντιπαράθεση του Μαραγκουδάκη με τον Ανέστη. Τα πνεύματα ηρέμησαν προς στιγμήν, αλλά το κλίμα ήταν γενικώς τεταμένο και το πυροδότησε ένας παράγοντας του Ηρακλή, όταν σε μία διακοπή βγήκε από τον πάγκο και πέταξε προς την εξέδρα μία κορδέλα ταμειακής μηχανής, ενώ οι γηπεδούχοι κατηγορούν και τον Βλαχόπουλο, που -λένε ότι- έβρισε τους φιλάθλους αποχωρώντας από το γήπεδο κατά την αντικατάστασή του. Ο Ηρακλής έχει πολλά παράπονα από τη συμπεριφορά των Τοπάλη και Ριγανά, λέγοντας ότι απηύθυναν υβριστικούς χαρακτηρισμούς. «Εμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και το αποτέλεσμα, αλλά όχι από την εικόνα μας. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα» είπε ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος πάντως εξέφρασε αρκετά παράπονα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. «Με τέτοια αμυντική λειτουργία δεν μπορούμε να ζητάμε τίποτα άλλο πλην ενός καλού πλασαρίσματος στη βαθμολογία και όχι άνοδο».

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ρυθμούς ο Βύζας επικράτησε 2-0 της Χερσονήσου και πλέον δικαιούται να ονειρεύεται και κάτι παραπάνω. Οι «κιτρινόμαυροι» παρά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν από το ξεκίνημα της σεζόν, συνεχίσουν την εξαιρετική τους πορεία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Επαιξε με τη φωτιά, όμως ευτυχώς γι' αυτόν δεν... κάηκε! Ο λόγος για τον ΠΑΟ Ρουφ, ο οποίος διέλυσε με 4-0 τον Πανηλειακό, σε ένα ματς που μέχρι το 87' ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων (από το εξαιρετικό μακρινό σουτ του Καπουράνη στο 33', με την μπάλα να παίρνει ανάποδα φάλτσα και να καταλήγει στη γωνία του Θεοδωρακόπουλου), με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 86', όμως, ο διαιτητής Γιαννόπουλος απέβαλε σωστά με δεύτερη κίτρινη τον Κολόκα και μέσα στο επόμενο εξάλεπτο το Ρουφ με τρία γκολ (στο 87' με σουτ του Μπαρμπούδη μέσα από την περιοχή, στο 91' με πλασέ στην κίνηση του Καφέ και στο 93' με μακρινό σουτ του ίδιου παίκτη) «σκόρπισε» την ομάδα του Πύργου, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.