Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια γνωστής εταιρείας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν, σήμερα, από κοινού στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια γνωστής εταιρείας:
 «Για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα της υποτιθέμενης άρσης του καμποτάζ, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της  ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Σημαίας. 
Όσο για τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί άνθισης της κρουαζιέρας και πρακτικού ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Τα μέτρα δεν έκαναν τη διαφορά, όπως παρουσιάζεται. Και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γνωστή εταιρεία κρουαζιέρας σκοπεύει να υποστείλει την Ελληνική Σημαία από τα πλοία της.
Επομένως, καλό είναι η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ να σταματήσει, επιτέλους, τα επικοινωνιακά τρικ, να ελέγξει τις διαφωνίες μεταξύ των υπουργών της και να αξιοποιήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις Ελληνικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει, άλλωστε, καιρός για χάσιμο».
Παράλληλα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με την Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης  κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθούν αύριο στις δέκα (10) το πρωί με το Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για θέματα κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου.
ndpress@nd.gr