Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης :Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν…

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή η κυβέρνηση μιλά για “αναλφαβητισμό”, της θυμίζουμε τι υπέγραψε με το Μνημόνιο:

  • Στο παράρτημα ΙΒ΄ του μνημονίου (3 Μαΐου 2010) η κυβέρνηση δεσμεύεται κατά λέξη “να προετοιμάσει ένα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και δημόσιων επιχειρήσεων με σκοπό την είσπραξη τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ανά έτος στην περίοδο 2011-2013”.

  • Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο (6 Αυγούστου 2010) η κυβέρνηση δεσμεύεται για το ίδιο ακριβώς πράγμα.

  • Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο (2η επικαιροποίηση 22 Νοεμβρίου 2010) αναφέρεται κατά λέξη ότι: “Η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα αναλυτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για την πώληση δημόσιας περιουσίας και δημόσιων επιχειρήσεων με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2013, από τα οποία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2011.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποιήσεων αφορά στη συμμετοχή του Δημοσίου, στους σιδηροδρόμους, στις οδικές μεταφορές, σε αεροδρόμια, σε Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας, παίγνια και σε ακίνητα.

Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση του δημοσίου χρέους και δεν θα υποκαθιστούν τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής”.

  • Το Δεκέμβριο του 2010 στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου συνυπέγραφε απόφαση στην οποία αναφέρεται ότι: “Τα έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων) θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους και δεν θα μειώσουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης”.

Ρωτούμε:

Σημαίνουν όλα αυτά πώληση δημόσιας περιουσίας; Ναι ή όχι;

Και έπειτα:

Πως γίνεται να εξαγγέλλουν νόμους για “μη πώληση δημόσιας περιουσίας”, τη στιγμή που συμφώνησαν και υπέγραψαν τόσο με την Τρόικα όσο και στην Ε.Ε. δεσμεύσεις για πώληση;

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο:

Αφού υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία στους δανειστές μας και αφού ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις πώλησης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, τώρα παριστάνουν τους προστάτες της δημόσιας γης.

Έγκλημα και εμπαιγμός.

Και επιπλέον:

Εκείνοι που υπέγραψαν το Μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του, αντί να απολογηθούν για όσα διέπραξαν, παριστάνουν τώρα τους καταγγέλλοντες.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο ο κ. Παπακωνσταντίνου να κατασκευάζει και να εκτοξεύει εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ασύστολα ψεύδη για την αντιμνημονιακή πολιτική.

Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν».