Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Μια μπουκιά τους έκανε φέτος


Μια μπουκιά τους έκανε φέτοςΜετά  και  το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη αποδεικνύεις Βαγγέλη Μαρινάκη ότι είσαι μακράν ο πρώτος και κορυφαίος μάγκας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα το αιτιολογήσω εν συντομία διότι δεν είναι μόνο προσωπική εκτίμηση. Λοιπόν:
1.
2. Μπουκάρει στα αποδυτήρια της έδρας του κυριότερου αντιπάλου του, του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ στέλνοντας το σαφέστατο μήνυμα: «Εγώ είμαι το αφεντικό και έχετε καθαρίσει όλοι σας και μην κουνιέστε».
3. Αναγκάζει μια ολόκληρη κυβέρνηση να σηκωθεί στο πόδι και να δώσει εντολή στον ίδιο τον υπαρχηγό της αστυνομίας να ανέβει στην Θεσσαλονίκη μαζί με ενισχύσεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ και σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα.
4. Παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης διαφημίζει  ενδιαφέρον  και ενδεχόμενη συμφωνία με τους Ντεγκρά και Φορτούνη, παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο αγοράζει τον Μανιάτη και  δίνει στον Πανιώνιο τον Μήτρογλου, παραμονές του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου δίνει στον Μπέο δανεικό τον Νέμεθ, πριν το παιχνίδι  με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη αγοράζει τον Χαβίτο. Αυτός είναι ο ορισμός του fair play.
5. Και φτάνουμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου κατά γενική ομολογία έχει διαπραχθεί η σφαγή των αμνών. Γελούσε την ώρα που έπεφταν βροχή οι κροτίδες και έσκαζαν στα πόδια του Λέτο που  ετοιμαζόταν να κτυπήσει το κόρνερ και στο τέλος έκανε και πλάκα σε όλη την Ελλάδα λέγοντας: «Ντροπή να μιλούν κάποιοι για την διαιτησία» και για τον Σισέ: «Να φύγει χωρίς τις φούστες του».
Την ίδια στιγμή οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες  όλων των ομάδων σιωπούν και απλά βλέπουν. Δεν αντιδρά κανείς, δεν μιλάει κανείς, δεν παίρνει θέση κανείς. Ο υπουργός θα διασκεδάζει σε κανένα μέγαρο μουσικής, ο υπαρχηγός της  αστυνομίας που ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη, θα είχε ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο. Διότι αποδεικνύεται στη πράξη  ότι δεν έχουν  τη μαγκιά τη δική σου.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης  πήρε θέση σε όλα και έβγαλε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος για πλάκα. Όταν ανέβηκε  στη Θεσσαλονίκη μαζί με όλο το κράτος φρουρό σου (τρεις εισαγγελείς, ομάδα ΔΕΛΤΑ, υπαρχηγό αστυνομίας,48 κλούβες και 2000 αστυνομικοί)για ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, ο Ζαγοράκης μας διεμήνυσε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα μετά το ματς με τον Άρη. Χαιρετίσματα Θοδωρή μου. Όταν... διαδόθηκε ότι ο Κόντης ήταν μαζί με τον Πατέρα παραμονή του αγώνα Άρη - Ολυμπιακού ο Κόντης το μόνο που είπε ήταν ότι βρισκόταν στην Γενεύη. Χαιρετίσματα  Γιάννη μου. Όταν προχθές στο Καραϊσκάκη έπεφτε το ξύλο της αρκούδας και έγινε η σφαγή των αμνών με την διαιτησία Καλόπουλου, ο Γόντικας το μόνο που είπε ήταν «Πρόκειται καθαρά για αλλοίωση αποτελέσματος». Πως δεν ευχαρίστησε και τον Μαρινάκη για την φιλοξενία.
Γι αυτό  υποστηρίζω ότι ο Βαγγελης Μαρινάκης  είναι  ο κορυφαίος μάγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κόκκαλης έφαγε πολλές σφαλιάρες μέχρι να γίνει. Ο Μαρινάκης το κατάφερε μέσα σε  λίγους μήνες. Και όλους τους υπόλοιπους από τον Ζαγοράκη μέχρι τον Παπουτσάκη τους παίζει για πλάκα. Μια μπουκιά τους έχει κάνει.
Καταλύει τους νόμους και το σύστημα και καθαρίζει στο γόνατο τον  Βολιώτη διαιτητή Δαλούκα που σφύριζε  παιχνίδι του κυριότερου αντίπαλου  σου. Εκεί και στο ξεκίνημα κιόλας έστειλε το μήνυμα και κυρίως στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν απλή η κίνηση. Απέδειξε  ότι είναι πιο δυνατός και από τον Παναθηναϊκό, και από την ΕΠΟ και από την ΚΕΔ.