Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αδίκησαν τον ΠΑΟ, έπληξαν τον Ολυμπιακό!

Αδίκησαν τον ΠΑΟ, έπληξαν τον Ολυμπιακό!
 
Υπάρχει ένας τρόπος να αντιδράσει ο Ολυμπιακός, μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους διαιτητές: Να πάει πρωί πρωί την Δευτέρα και να καταθέσει… μήνυση κατά των Σαραϊδάρη - Τρύφωνα κατά πρώτο λόγο και κατά του Δ. Καλόπουλου κατά δεύτερο! Γιατί αυτοί οι κύριοι, με την στάση τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόσβαλαν βάναυσα την αξιοπρέπεια του Ολυμπιακού και αλλοίωσαν με έναν απαίσιο τρόπο την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του.
Οι τρεις αυτοί τύποι, που έρχονται να γράψουν τα ονόματά τους στην «μαύρη βίβλο» των θλιβερών παρουσιών της ελληνικής διαιτησίας, έπληξαν- πρώτα και κύρια- τον Ολυμπιακό, του οποίου η αγωνιστική ανωτερότητα έχει σχεδόν πανελλήνια αποδοχή.
Με άλλα λόγια: Ο Ολυμπιακός, που ξέρει να παίζει επιθετικά, να παρουσιάζει ενεργητικό ποδόσφαιρο, να φροντίζει στο μέτρο του δυνατού το θέαμα, που υπολογίζει τα ματάκια του πελάτη-θεατή που σε δύσκολες εποχές πληρώνει εισιτήριο για να δει μπάλα, που και χθες θαυμάστηκε (στο α΄ ημίχρονο) με το πάθος των παιχτών του και τον τρόπο που κάνουν επιθετική άμυνα, αυτός ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν την βοήθεια που απλόχερα (και κατά πολλούς αισχρά και ξεδιάντροπα) ήλθε να του προσφέρει το δίδυμο Σαραϊδάρη- Τρύφωνα (καταρχάς, επιμένω) και κ. Καλόπουλου.
Οι βοηθοί έχουν την κύρια ευθύνη, γιατί αυτοί πήραν στον λαιμό τους τον Καλόπουλο, τόσο στην ακύρωση του κανονικότατου γκολ του Κατσουράνη όσο και στον καταλογισμό του γκολ του Τζιμπούρ. Ο κ. Σαραϊδάρης μάλιστα, θα μπορούσε να βοηθήσει τον διαιτητή, αφού έγινε απέναντί του η φάση του Τοροσίδη με τον Νίνη, στην οποία ο αμυντικός του Ολυμπιακού υπέπεσε σε πέναλτι. Είχε την φάση «πιάτο» απέναντί του. Αλλά, τσιμουδιά… Άφησε τον κ. Καλόπουλο να κάνει την δουλειά του και να μετατρέψει το πέναλτι σε… επιθετικό φάουλ, σε μια φάση που δεν υπήρχε ούτε καν μαρκάρισμα από τον παίχτη του ΠΑΟ!
Φυσικά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν μυαλά τόσο προχωρημένα στον Ολυμπιακό, για να καταθέσουν μήνυση στους τρεις τύπους, που κηλίδωσαν τον τίτλο, που θα κατακτούσε- είτε έτσι είτε αλλιώς- εφέτος. Ούτε είμαι αισιόδοξος να ιδρώσει το αυτί των αρχόντων της ΕΠΟ και να στείλει τον κ. Καλόπουλο να κάνει την δουλειά που ξέρει σαφώς καλύτερα: Να αλλάζει δηλαδή, λάστιχα στα αυτοκίνητα…
Δυστυχώς έτσι θα πορευτούμε. Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει!
sentragoal.gr