Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σε Τρίπολη και Νέα Σμύρνη παιχνίδια που κρίνουν πολλά


Η Λάρισα γνώρισε την 11η ήττα της στο πρωτάθλημα και σιγά-σιγά το τρένο χάνεται, ενώ η ΑΕΚ συνετρίβη από τον Ολυμπιακό Βόλου και ο ΠΑΟΚ με “ήρωα” της τελευταίας στιγμής τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ξεπέρασε το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Ξάνθης. Το ενδιαφέρον, όμως, την Κυριακή επιστρέφει στην κορυφή, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν επικίνδυνες αποστολές με ομάδες “διψασμένες” για παραμονή!
Το πρόγραμμα της Κυριακής, λοιπόν, ξεκινά στις 15:00 με την Καβάλα να φιλοξενεί τον Ηρακλή με τους γηπεδούχους να θέλουν να επιστρέψουν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, ενώ ο “γηραιός” ψάχνει τους βαθμούς που θα τον απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Την ίδια ώρα, ο Πανσερραϊκός παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά κόντρα στον Ατρόμητο που με τη σειρά του θέλει να συνεχίσει να σκαρφαλώνει στη βαθμολογία. Στις 17:15 ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον “λαβωμένο” Άρη του Μιχαλήτσου, πια, ενώ στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με αντίπαλο τον Αστέρα και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα δύο ματς που διεξάγονται σήμερα ίσως να δώσουν τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να αυξήσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους.
Αν λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να περάσουν νικηφόρα από την Τρίπολη, θα μεταφέρουν μεγάλο «βάρος» στους «πράσινους», που παίζουν δύο ώρες αργότερα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον ανεβασμένο Πανιώνιο. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να καταφέρει να κερδίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη, τη στιγμή που λίγο αργότερα ο βασικός του αντίπαλος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα έχει να παίξει με μια ομάδα που δίνει τη «μάχη» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (23/1)

         Παιχνίδι
Γήπεδο/Ώρα/Κανάλι
Καβάλα - Ηρακλής
Ανθή Καραγιάννη
15:00 NOVA
Πανσερραϊκός - Ατρόμητος
Σερρών
15:00 NΟVA
Εργοτέλης - Άρης
Παγκρήτιο
17:15 NOVA
Αστέρας Τρ - Ολυμπιακός
Τρίπολης
17:15 NOVA
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Νέας Σμύρνης
19:30 NOVA