Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία για την διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε χθες η διϋπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, με τη θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, εξήγησε στους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί με τους δημάρχους της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνεται πως, ‘’μετά από διεξοδική συζήτηση, η διυπουργική συμφώνησε στη λύση που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στην αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή. Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος’’.
Τέλος γίνεται γνωστό ότι, για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους - οφέλους του έργου, το συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ